Imagini spion cu primul Ferrari electric. Mașina emite sunete care simulează un motor V8 – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 11 sept. 2024 Știri auto

Un nou model Ferrari a fost surprins în acțiune. Mașina aflată sub camuflaj ar urma să fie primul Ferrari pur electric din istorie.

Un nou videoclip ne pune față în față cu inevitabilul. Ferrari testează un model electric ce urmează să fie prezentat în 2025. Deocamdată, mașina se află sub camuflaj, dar putem distinge câteva elemente, iar în forma sa actuală arată ca o încrucișare întru un Ferrari Roma și un Maserati Levante.

Este evident că avem de-a face cu un banc de testare și că nu acesta va fi produsul final. Un alt detaliu ciudat este reprezentat de gurile de evacuare false, care par a fi făcute din folie de aluminiu. Din nou, ele există acolo pentru a crea o diversiune, dar de această dată este clar că avem de-a face cu un Ferrari electric. De asemenea, real nu este nici sunetul produs de mașină, ci este o emulare a unui motor V8.

Potrivit Motor1, CEO-ul Ferrari, Benedetto Vigna, a declarat recent că mașinile electrice ale companiei nu vor fi silențioase. Fiecare model electric al producătorului italian va avea o semnătură acustică, care să imite sunetul unui motor pe benzină.

Primul Ferrari electric a fost surprins în teste

Este clar că nu avem de-a face cu un Ferrari pe benzină, fiind dat de gol de acel semn galben de înaltă tensiune rezervat vehiculelor electrice. Sunetul simulat ar putea păcăli pe cei care nu au atât de multe cunoștințe despre mașini.

În plus, nu este prima dată când un producător recurge la astfel de artificii pentru mașinile electrice. Spre exemplu, noul Abarth 500e folosește un concept similar, fiind montat sub mașină, în partea din spate a caroseriei. De asemenea, noul Dodge Charger electric folosește un sistem de generarea a sunetului V8, care să aducă aminte de un HEMI tradițional.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / Acriore


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide