Transfăgărășanul este fabulos în orice anotimp, dar puțini sunt cei care se încumetă să urce cu mașina, pe zăpadă, pe cel mai frumos drum din România. Cu toate acestea există și pasionați care nu ar refuza această provocare, iar fotograful Dragos Asaftei este unul dintre ei.
„Transfăgărășanul te inspiră oricând. Iarnă, vară, de sus sau de jos, nici nu contează. Drumul care străbate Munții Făgăraș, atât de îndrăgit și de străini, e și locul din care pornesc multe trasee prin masivul cu cele mai înalte vârfuri din România. Înainte să pornesc pe traseul spre Valea Râului Paltinu, am urcat până în locul în care e permis (Cabana Capra, de acolo e închis) și am fotografiat de la înălțime câteva secvențe din Transfăgărășan – DN7C”, scrie Dragos Asaftei pe pagina sa Facebook.
DN 7C este închis parțial pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). Porțiunea închisă se redeschide circulației începând cu 1 iulie 2021. Există însă și porțiuni care rămân deschis circulației rutiere tot timpul anului.
Transbucegi, cunoscut oficial sub numele deDJ 713, a fost închis de Poliţie din cauza vremii nefavorabile. Autorităţile spun că drumul va fi închis până când temperaturile negative se vor mai domoli.
Oamenii legii avertizează șoferii cu privire la faptul că nu le este permisă circulaţia pe sectoarele de drum cu accesul interzis. Conform prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, circulaţia pe un drum închis constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa I de sancţiuni (2 sau 3 puncte amendă) şi 2 puncte penalizare.
În weekendurile trecute, turiştii au venit în număr foarte mare în Bucegi, în zona Dichiu şi Padina. Potrivit Poliţiei, în ciuda vremii năprasnice, au urcat pe munte aproximatix 15-20.000 de maşini.