Hyundai Tucson facelift – Campionul SUV-urilor de clasă compactă – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 iun. 2024 Știri auto

Hyundai Tucson rămâne unul dintre SUV-urile preferate ale clienților europeni, dar și în România. În primăvara acestui an, SUV-ul compact al coreenilor a primit un facelift care aduce câteva schimbări importante, schimbări pe care le-am analizat și noi cu ocazia acestui test drive.

Încă de la debutul său din 2004, Tucson a câștigat rapid popularitate. Două decenii mai târziu, circa șapte milioane de Tucson au fost vândute în întreaga lume. De asemenea, Hyundai a anunțat recent că a produs două milioane de SUV-uri Tucson la uzina sa din Nošovice, Cehia.

În primăvara acestui an, cea de-a patra generație a SUV-ului compact a primit un facelift în Europa, iar noi nu am ezitat și am luat un exemplar la test pentru a vedea exact ce s-a schimbat.

Designul inconfundabil a fost ușor modernizat

Hyundai a operat câteva schimbări exterioare pentru Tucson. Astfel, SUV-ul beneficiază acum de bare de protecție reproiectate în față și în spate, cu noi elemente de protecție. În față, designul deja cunoscut al grilei a fost reimaginat cu lumini de zi mai mari, iar elementele ce alcătuiesc grila nu mai sunt triunghiulare, ci au devenit orizontale, pentru un aspect mai modern și mai agresiv. Blocurile optice principale au rămas la fel ca până acum, încastrate în partea de jos a barei de protecție.

De asemenea, mașina a primit noi modele de jante odată cu această actualizare, iar partea din spate a fost și ea ușor redesenată. Noua bară de protecție are un aspect mai robust, în timp ce bara luminoasă LED din partea superioară a fost păstrată, fiind un element de design distinctiv pentru cea de-a patra generație Tucson.

Schimbări importante au avut loc la interior

De regulă, producătorii auto aduc modificări incrementale, dar Hyundai a decis că Tucson avea nevoie de o nouă planșă de bord și fix asta a făcut. Pentru 2024, Tucson are un bord complet nou, care integrează mai multe comenzi fizice și oferă o ergonomie îmbunătățită. Ne-a plăcut să vedem comenzile climatizării în format fizic, integrate mai prietenos și mai ușor de folosit.

Hyundai spune că, în afară de scaune și de inserțiile ușilor, totul este nou la interiorul noului Tucson. Totul a fost reproiectat, de la planșa de bord, până la consola centrală. Odată cu mutarea selectorului transmisiei automate pe coloana de direcție, Hyundai a reușit să maximizeze spațiile de depozitare în consola centrală.

Șoferul va avea acum la dispoziție două afișaje de 12,3 inch fiecare. Unul este folosit pentru instrumentarul de bord digital, iar celălalt pentru sistemul multimedia, care dispune inclusiv de Android Auto și Apple CarPlay.

Hyundai mizează pe motorizări hibride

Noul Hyundai Tucson facelift poate fi comandat alături de motorizări termice, mild-hybrid, hibride self-charging și plug-in hybrid. Noi am avut la dispoziție o versiune de top, în echipare Luxury, cu cea mai puternică motorizare disponibilă în gama Tucson. Motorizarea PHEV are la bază o unitate de 1,6 litri, pe benzină, ajutat de un motor electric. Puterea totală sistemului este de 252 CP și 304 Nm, transmiși către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii automate cu șase trepte. Tucson PHEV AWD poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8,1 secunde și poate atinge o viteză maximă de 186 km/h.

În România, Hyundai Tucson facelift poate fi cumpărat prin rețeaua de dealeri Țiriac Auto, cu prețuri ce pornesc de la 27.013 euro cu TVA inclus. Un exemplar precum cel testat de noi are un preț de listă de 45.815 euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide