Hyundai și Kia se aliază cu Samsung pentru a dezvolta sisteme software pentru noile lor mașini

Autor: Ionuț Vîlciu 26 sept. 2024 Știri auto
Hyundai și Kia se aliază cu Samsung pentru a dezvolta sisteme software pentru noile lor mașini

Grupul Hyundai – Kia a semnat un parteneriat cu Samsung pentru a dezvolta noi soluții software pentru mașinile ce vor fi lansate în următorii ani.

Hyundai Motor Company și Kia Corporation au anunțat un parteneriat strategic cu Samsung Electronics pentru a îmbunătăți integrarea dintre viitoarele automobile și smartphone-uri. Grupul coreean țintește poziția de lider în ecosistemul serviciilor de mobilitate.

Ceremonia de semnare a avut loc la Samsung Electronics Seoul R&D Campus. Cei doi producători spun că se pregătesc pentru era SDV, anticipând o varietate de servicii incluse în noile generații de mașini. În acest scop, lucrează la un sistem de infotainment de ultimă generație și la un ecosistem de mobilitate deschis, în colaborare cu centrul de software global al Hyundai Motor Group, 42dot. Această dezvoltare își propune să ofere un mediu centrat pe utilizator, îmbunătățind conectivitatea sistemului de infotainment care urmează să fie dezvăluit în 2026.

Hyundai și Kia vor lucra alături de Samsung pentru a îmbunătăți conectivitatea viitoarelor modele

În urma acestui acord, Hyundai Motor și Kia vor dezvolta tehnologie pentru a lega organic mașinile și ecosistemul smartphone-urilor folosind „SmartThings” de la Samsung Electronics. Prin integrarea cu platforma globală Internet of Things (IoT), acestea urmăresc să îmbogățească experiențele de mobilitate ale clienților, conectând întregul proces de utilizare a vehiculelor la smartphone-uri și accelerând tranziția la adevăratele vehicule bazate pe software.

„Scopul nostru este să îmbogățim experiența de mobilitate a clienților Hyundai Motor și Kia, oferind servicii personalizate care se extind dincolo de transport, integrând fără probleme vehiculele cu smartphone-urile”, a declarat Chang Song, președinte și șef al diviziei de platforme avansate de vehicule (AVP) Hyundai Motor Group.

„Prin colaborarea noastră cu Hyundai și Kia, clienții vor experimenta confortul SmartThings nu numai acasă, ci și în vehiculele lor, transcenzând spațiul. Vom continua să extindem ecosistemul SmartThings, oferind noi stiluri de viață și valoare și mai multor clienți”, spune Paul (Kyungwhoon) Cheun, Președinte și Chief Technology Officer (CTO) al Diviziei Device eXperience (DX) la Samsung Electronics și șeful Samsung Research.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide