Hyundai Inster: cel mai mic model electric al coreenilor va costa circa 20.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 11 iun. 2024 Știri auto

Hyundai pregătește lansarea unui nou model electric de mici dimensiuni. Inster va fi vândut și în Europa, unde ne putem aștepta la un preț de circa 20.000 de euro.

Producătorul auto coreean a publicat primele imagini teaser cu noul său model electric, pe care l-a denumit Inster. Viitorul său model va concura cu mașini precum noul Citroen e-C3, Peugeot e-208 sau noul Renault 5 E-Tech.

Primul set de imagini teaser publicate de Hyundai încă nu dezvăluie prea multe detalii, dar lasă la vedere câteva aspecte interesante, printre care modul în care arată luminile. Premiera mondială va avea loc la Salonul Auto de la Busan, care va avea loc la finalul lunii iunie.

Chiar dacă avem la dispoziție doar câteva imagini nu foarte clare, noul Inster este bazat pe Casper, un model de mici dimensiuni vândut pe piața din Coreea de Sud.

Noul Hyundai Inster promite peste 350 km autonomie

Deocamdată ne putem da seama de forma generală a mașinii, care seamănă cu cea a lui Casper. Vorbim despre un model subcompact, dar cu o prezență robustă, cu lumini ce respectă noua temă pixelată de la Hyundai. Producătorul nu a publicat detalii despre interiorul noului său model de clasă mică, dar ne putem aștepta la un design similar cu cel al celor mai noi modele din gamă.

Hyundai nu a dezvăluit date tehnice referitoare la noul Inster, dar spune că acest model electric va putea parcurge până la 355 de kilometri cu o singură încărcare. Astfel, noul și cel mai mic model electric de la Hyundai va rivaliza cu mașini precum Renault 5 Tech, Citroen e-C3, Peugeot e-208, dar și cu Mini Cooper SE.

Va trebui să așteptăm până la finele acestui luni pentru a afla mai multe despre Inster. De asemenea, rămâne de văzut când va ajunge și pe piața din Europa. Potrivit Carscoops, ne putem aștepta la un preț de pornire de aproximativ 20.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide