Hyundai confirmă o versiune de serie pentru conceptul N Vision 74

Autor: Ionuț Vîlciu 30 aug. 2024 Știri auto

Hyundai a confirmat că va construi o versiune de serie a conceptului N Vision 74. Va fi un model electric de înaltă performanță.

După multe speculații, Hyundai a confirmat că N Vision 74 va primi o versiune de serie. Potrivit Carscoops, în timpul unui eveniment cu investitorii ce a avut loc recent, a fost făcută o prezentare detaliată despre planurile de viitor ale companiei, însoțită de o prezentare de 71 de pagini.

Unul dintre aceste diapozitive dezvăluie că Hyundai va lansa 21 de vehicule electrice noi până în 2030 și listat în modelele planificate N și Genesis este N Vision 74 ca ceea ce descrie ca fiind un „model electric de înaltă performanță”. Din păcate, nu au fost oferite alte detalii cu privire la acest viitor model electric emblematic, dar producătorul promite să ofere clienților  „o gamă largă de opțiuni pentru modele de pe piața de masă până la modele de lux/de înaltă performanță”.

La ce ne putem aștepta de la versiunea de serie a lui Hyundai N Vision 74

De la prezentarea conceptului și până în prezent au apărut tot felul de speculații legate de acesta și ce sistem de propulsie va folosi. Conceptul folosea un pachet de baterii de 62,4 kWh și un rezervor de combustibil cu hidrogen care antrenează motoare electrice. Acestea generau 670 CP și 900 Nm.

Este posibil ca modelul de producție să fie complet electric, deoarece slide-ul nu menționează cum vă vreunul dintre viitoarele vehicule electrice ale companiei va adopta această soluție cu rezervoare de hidrogen. De asemenea, un raport din Coreea a susținut că Hyundai a dat undă verde pentru a construi 200 de exemplare ale conceptului N Vision 74, producția fiind programată să înceapă în iunie 2026.

Astfel, Hyundai urmează să aibă o mașină emblematică, care să îi confere un boost de imagine, așa cum, spre exemplu, Lexus a lansat supercar-ul LFA în 2010.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide