Hyundai a prezentat noul Inster. Ar putea fi de mare interes pentru clienții Daciei Spring

Autor: Marius Vișan 27 iun. 2024 Știri auto

Hyundai a prezentat noul model electric Inster (denumit CASPER Electric pe piața din Coreea).

Noul model Hyundai dispune de un design futurist, interior spațios și oferă o autonomie de până la 355 km (conform WLTP) pentru versiunea cu baterie de 49 kWh și jante de 15 inchi.

Inster reflectă evoluția față de modelul Casper (alimentat cu benzină), lansat în anul 2021, pentru piața din Coreea.

Autovehiculul are prin profilul robust (specific unui SUV de mici dimensiuni), suprafețele fluide, barele de protecție puternic conturate, dar si prin semnătura luminoasa. În funcție de varianta de echipare, Inster este disponibil cu jante din otel de 15 inchi/ din aliaj de 15/ 17 inchi, dar si cu faruri cu LED sau plafon în două tonuri (opțional).

Deși dispune de dimensiuni compacte, interiorul lui Hyundai Inster este destul de spațios

Toate scaunele pot fi rabatate – inclusiv cel al șoferului – pentru mai multă flexibilitate. Bancheta din spate poate fi rabatata in raport 50:50.

Inster dispune de un instrumentar digital de 10,25 inchi, respectiv de un ecran central de 10,25 inchi. Sistemul de navigație și suportul pentru încărcare wireless sunt integrate în consola centrală, proiectată pentru a amplifica senzația de spațialitate.

Atât la interior, cât și la exterior sunt utilizate materiale sustenabile (anvelope și plastic reciclate; stofă din bio-polipropilena, extrasă din trestie de zahăr).

În versiunea standard, modelul este disponibil cu baterie de 42 kWh, iar opțional, cu baterie de 49 kWh.

Ambele variante sunt echipate cu un singur motor, care dezvolta 71,1 kW (97 CP) în varianta standard, respectiv 84,5 kW (115 CP) pentru versiunea cu baterie de 49 kWh (ambele versiuni dezvolta cuplu de 147 Nm).

Cu o autonomie de pana la 355 km (WLTP; versiunea cu baterie de 49 kWh), autonomie ce poate fi atinsă de versiunea cu jante de 15 inchi,  Inster are un consum de energie estimat de până la 15,3 kWh/ 100 km (WLTP).

Bateria se încărcată (10 – 80%) în aprox. 30 de min. (stație de încărcare DC – 120 kW)

În echiparea standard este disponibil un încărcător la bord de 11 kW, respectiv un sistem de încălzire a bateriei și o pompă de căldură de înaltă eficienta. Funcția V2L permite alimentarea dispozitivelor precum biciclete electrice, scutere si echipamente de camping (110 V/ 220 V), respectiv încărcarea bidirecțională fără utilizarea unor echipamente suplimentare.

Inster oferă o gamă variată de funcții avansate pentru siguranță, asistență si confortul conducătorului auto: sistem de iluminare ambientala cu 64 de culori, instrumentar digital, plafon panoramic, Hyundai Digital Key 2 Touch (NFC), dar si un pachet cuprinzător de tehnologii pentru siguranță.

Printre acestea se numară:

  • Surround View Monitor (SVM);
  • Parking Collision-Avoidance Assist Rear (PCA-R);
  • Blind-spot View Monitor (BVM);
  • Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5);
  • Lane Keeping Assist (LKA);
  • Lane Following Assist (LFA);
  • Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA);
  • Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA);
  • Safety Exit Warning (SEW);
  • Smart Cruise Control (SCC) w/ Stop & Go;
  • Highway Driving Assist 1.5 (HDA 1.5);
  • Intelligent Speed Limit Assist (ISLA);
  • Driver Attention Warning (DAW);
  • High Beam Assist (HBA);
  • Leading Vehicle Departure Alert (LVDA);
  • Rear Occupant Alert (ROA).

Inster va fi lansat vara asta în Coreea, iar ulterior în Europa, Orientul Mijlociu și Asia Pacific.

Urmează a fi lansată și versiunea Inster Cross, caracterizată printr-un design mai robust, pentru experiente cât mai aproape de natură.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide