Hypercar-ul Red Bull RB17 va debuta la Goodwood Festival of Speed 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 03 mai 2024 Știri auto

Red Bull Racing anunță că primul său hypercar va debuta anul acesta la Goodwood Festival of Speed. Mașina a fost creată cu ajutorul inginerului Adrian Newey.

Chiar dacă Directorul tehnic al Red Bull Racing, inginerul Adrian Newey, va părăsi echipa în 2025, acest lucru nu înseamnă că dezvoltarea hypercar-ului RB17, pe care Newey l-a proiectat, nu va mai fi lansat. Dimpotrivă, Adrian Newey se va ocupa de acest proiect până când va părăsi echipa austriacă, la începutul anului 2025.

„Etapele finale de dezvoltare a RB17 sunt înaintea noastră”, a spus Newey într-un comunicat. „Așa că, pentru restul timpului meu cu echipa, concentrarea mea va sta acolo.” Astfel, legendarul inginer care a lucrat 18 ani alături de Red Bull Racing, timp în care echipa a adunat 13 campionate mondiale: 7 la piloți și 6 la constructori.

Hypecar-ul desenat de Adrian Newey va debuta anul acesta

Red Bull a întărit această confirmare, spunând: „Adrian se va concentra pe dezvoltarea finală și livrarea primului hypercar Red Bull, foarte așteptatul său RB17, care urmează să fie dezvăluit la Goodwood în iulie”.

Potrivit Motor1, hypercar-ul Red Bull RB17 va fi dezvoltat exclusiv pentru circuit, cu rapoarte care indică că mașina va avea un motor V10 de 1.000 de cai putere, care se poate tura până la 15.000 RPM, cu un motor electric care oferă 200 CP în plus. Se spune că mașina cântărește mai puțin de 900 kg și se pare că va putea obține timpi pe tur comparabili cu o mașină de F1.

Forța maximă de apăsare la sol va asigura mașinii stabilitatea necesară la viteze mari și se spune că, la 250 km/h, RB17 va dezvolta o forță de apăsare de până la 1.700 de kilograme.

Red Bull intenționează să construiască doar 50 de exemplare de RB17 și fiecare va costa aproximativ 6 milioane de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Red Bull


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide