Hoții de catalizatoare din București au fost opriți cu focuri de armă

Autor: ProMotor 23 oct. 2020 Știri auto
Hoții de catalizatoare din București au fost opriți cu focuri de armă

În noaptea de 22 – 23 octombrie 2020, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Poliția Sectorului 3, au efectuat o acțiune operativă asupra unui grup compus din 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 33 de ani, surprinși în flagrant delict în timp ce sustrăgeau catalizatoare de la autoturisme.

Bărbații s-au deplasat cu 2 autoturisme și au încercat să scape, dar au fost imobilizați de polițiști. Cu ocazia depistării a fost folosit armamentul din dotare, fiind trase un 12 focuri in plan vertical, fără a se înregistra victime sau pagube materiale.

Hoții acționau în Sectorul 3 al Capitalei

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (2 acte materiale, unul consumat și o tentativă) și pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Convertorul catalitic are în componența sa metale prețioase

Dacă sunteți cât de cât pasionat de mașini, probabil știți că acest convertor catalitic poate fi valorificat pentru că are în componența sa metale prețioase. Se pare că aceste catalizatoare conțin, printre altele, și câteva grame de platină, așa că ele au devenit foarte „apetisante” pentru hoți.

La punctele de reciclare a metalelor din Europa un catalizator uzat poate fi vând cu aproximativ 100 de euro. Astfel, hoții s-au specializat în furtul acestor piese și, uneori, nu se sfiesc să le taie de pe mașini în plină zi, chiar și pentru mașinile aflate pe străzi circulate. Vezi aici cum acționează hoții din Anglia.

Pe site-urile din România un catalizator se cumpără cu o sumă între 800 – 900 de lei.

Un convertor catalitic (sau catalizator) este un dispozitiv de transformare a emisiilor de evacuare care reduce gazele toxice și poluanții din gazele de eșapament de la un motor cu ardere internă, în poluanți mai puțin toxici.


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide