Honda Jazz 2024 – Când mai puțin înseamnă mai mult – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 08 aug. 2024 Știri auto

Honda Jazz este cel mai mic model dintre cele disponibile în România, dar are potențialul de a fi cel mai versatil automobil vândut de japonezi la noi în țară.

Jazz este una dintre acele mașini care încă ne arată că nu întotdeauna ai nevoie de un SUV mare pentru a te bucura de spațiu. Micul model de la Honda este un exemplu al împachetării, oferind spațiu generos pentru o mașină din clasa mică.

Construită pe aceeași platformă cu HR-V, Honda Jazz folosește o motorizare hibridă de 1.5 litri, care produce 122 CP și 253 Nm cuplu maxim. Consumul mediu declarat pentru această motorizare este de 4,7 litri/100 km, însă noi am reușit să obținem o valoare de 4,6 litri/100 km pe parcursul testului nostru.

Acest lucru se datorează și eficienței aerodinamice a mașinii. În echiparea Sport Advance, Jazz primește o bară de protecție mai agresivă, praguri laterale finisate cu negru lucios și jante de 16 inch în diametru. Forma de monovolum conferă mașinii spațiu generos la interior, cu un portbagaj ce măsoară 304 litri.

Scaunele magice – Asul din mâneca Hondei Jazz

La interior putem vedea că, în ciuda dimensiunilor exterioare compacte, Jazz maximizează spațiul în cabină. Forma de monovolum îi permite să aibă o suprafață vitrată generoasă, fapt care contribuie la sentimentul de spațiu. Iar în partea din spate, mașina dispune de celebrele Magic Seats, care pot fi configurate în diferite moduri. Se pot ridica inclusiv șezuturile, pentru a crea loc suplimentar de depozitare la interiorul mașinii. Bineînțeles, ele pot fi pliate și în mod tradițional, pentru a extinde suprafața de încărcare în portbagaj.

Dacă ne orientăm atenția către locurile din față, observă că Honda a creat spații de depozitare oriunde a putut, ceea ce este un plus pentru orice mașină de familie.

Planșa de bord cuprinde și două ecrane – unul pentru instrumentarul de bord și altul pentru sistemul multimedia – însă prezintă și câteva trucuri practice. De exemplu, regăsim câte un suport de pahare pe fiecare parte a bordului, chiar lângă gurile de ventilație, plus torpedoul dublu.

În România, Honda Jazz are un preț de pornire de 26.940 de euro, în timp ce echipare Sport Advance are un preț de listă de 29.440 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide