Hennessey a lansat cea mai puternică mașină cu transmisie manuală: Faceți cunoștință cu noul Venom F5-M – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 11 sept. 2024 Știri auto

Producătorul american a prezentat cea mai puternică mașină echipată cu transmisie manuală din istorie. Hennessey Venom F5-M dezvoltă 1.842 CP și folosește o transmisie manuală cu 6 trepte.

Tunerul american cu sediul în Texas a prezentat noul său proiect. Cu o istorie de peste 30 de ani în tuningul auto, Hennessey a devenit și un producător ce construiește unul dintre cele mai puternice hypercar-uri din lume, iar cu Venom F5 vrea să atingă 500 km/h.

Acum, americanii de la Hennessey au dezvăluit noul Venom F5-M, cea mai puternică mașină echipată cu transmisie manuală din lume, cu 1.842 dezvoltați de un V8 twin-turbo. Noul model va fi unul exclusivist, destinat doar celor mai pasionați dintre clienți. Producătorul declară că doar 12 exemplare cu transmisie manuală vor fi construite. În plus, toate cele 12 exemplare au fost deja vândute, fiecare având un preț de bază de 2,65 milioane de dolari.

Hennessey a prezentat cea mai puternică mașină dotată cu transmisie manuală

Din exterior, Hennessey Venom F5-M Roadster cu transmisie manuală se distinge de Venom F5 Roadster cu transmisie semi-automată prin aripioara dorsală care se extinde la 1,4 metri de la admisia de aer situată chiar deasupra cabinei.

Interiorul are o consolă centrală reproiectată, care adăpostește un schimbător de viteze din aluminiu cu nucă din fibră de carbon și un ghidaj din aluminiu pentru timonerie. De asemenea, pitura exterioară a fost actualizată pentru această versiune cu transmisie manuală.

Pentru a funcționa așa cum trebuie cu noua cutie de viteze manuală, motorul V8 de 6.6 litri, supraalimentat cu două turbine, a fost recalibrat. Astfel, inginerii au ajutat propulsorul de 1.842 CP pentru a funcționa mai bine cu noile rapoarte de transmisie.

Toată putere este transmisă către roțile spate, într-o manieră pe care Hennessey o descrie ca fiind „devastatoare”. În plus, nu trebuie să uităm că Hennessey Venom GT Spyder deține recordul de viteză pentru o mașină decapotabilă. În 2026, acel model a atins 427,6 km/h.

 VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hennessey


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide