Unul din cele pasajele rutiere de tip giratoriu suspendat, construite pe actuala Șosea de Centură a Capitalei, ar trebui finalizat și deschis traficului în aproximativ două săptămâni. Pasajul este situat la intersecția cu DN4 – Șoseaua Olteniței și va avea un impact major asupra circulației din zonă atunci când va fi inaugurat.
Pasajul Olteniței va fi gata în două săptămâni. Au apărut imagini cu primul obiectiv rutier important care va fi inaugurat în 2023.
VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=uTJ01jcV2pg
„Pasajul, care de fapt este o reconfigurare majoră a intersecției dintre DNCB și DN4 la ieșire din Popești-Leordeni, se află pe ultima sută de metri. Antreprenorul (Itinera) poate fi gata cu deschiderea circulației în perioada 20-25 aprilie, cel mai târziu până la aglomerația de 1 Mai”, se arată într-o postare apărută pe pagina de Facebook Asociația Pro Infrastructură.
Din păcate, cel de la Berceni (intersecția DNCB-DJ401/Șos. Berceni) nu va fi terminat luna asta ca urmare a bâlbelor tehnice făcute de constructori (Trameco-Erbașu). Dacă nu mai apar surprize neplăcute acesta ar putea fi terminat și dat în circulație cel târziu la finalul lunii iunie.
„Împreună, cele două girații suspendate rezolvă mare parte din conflictele de trafic din zonă, prin dublarea DNCB pe 4 kilometri între DJ401 și DN4 și prin conectarea mult mai bună a celor două radiale la centură.
După ce va fi gata și Autostrada A0 între DN6 și DN4, perfect fezabil până în decembrie 2023, ocolirea Capitalei prin sud va primi un balon de oxigen după mult prea mulți ani de chin, înjurături și accidente”, mai scriu cei de la Asociația Pro Infrastructură.
În prezent, există patru pasaje de tip giratoriu suspendat planificate pentru Centura Capitalei. Pasajul Domnești a fost deja finalizat și deschis, iar pasajele Berceni și Oltenița sunt în construcție. Cu toate acestea, la Cernica, lucrările la pasajul suspendat au fost oprite după ce constructorul italian a eșuat să-și mobilizeze echipa pe șantier timp de doi ani.
Utilizarea pasajelor giratorii suspendate pe Centura Capitalei este o soluție ideală pentru că aceasta este situată în apropierea căii ferate de centură. Prin urmare, orice pasaj trebuie să permită trecerea traficului peste calea ferată și să ofere mai multe direcții de trafic.
Practic, pasajele giratorii suspendate vor oferi șoferilor posibilitatea de a se deplasa în orice direcție fără a se intersecta cu calea ferată, eliminând astfel necesitatea trecerii la nivel.