Geely intră pe piața auto din România la finalul acestui luni. Ce mașini va vinde producătorul chinez?

Autor: Ionuț Vîlciu 11 sept. 2024 Știri auto
Geely intră pe piața auto din România la finalul acestui luni. Ce mașini va vinde producătorul chinez?

Producătorul auto Geely urmează să își facă debutul oficial pe piața din România la finalul lunii septembrie. Primul model ce va fi comercializat va fi un SUV de mici dimensiuni.

Geely urmează să intre piața auto din România cu ajutorul companiei Maxx Mobility, care va reprezenta producătorul chinez la noi în țară, relatează Economica.ro. Astfel, compania Geely urmează să comercializeze câteva modele și în România, printre care se va numără și SUV-ul Coolray, pe care am avut ocazia să îl conducem în primăvara acestui an.

Compania Maxx Mobility, înregistrată la București, în România, încă din vara lui 2022, va reprezenta marca Geely pe piața din România. Debutul oficial al brandului pe piața din România va avea loc în 20 septembrie 2024. Pentru început, vor exista 12 puncte de vânzare și service în țară. Acestea vor fi amplasate în București, Arad, Brașov, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Slatina și Târgu Mureș.

Ce modele va vinde Geely în România?

Prima mașină pe care producătorul chinez o va aduce în România este SUV-ul Coolray. Ce acesta am luat contact în trecut, fiind un SUV cu dimensiuni similare Daciei Duster, spre exemplu. Va rivaliza cu SUV-ul românesc, dar și cu mașini precum MG ZS, fiind un SUV de segment B.

Atunci când am condus mașina, am remarcat că SUV-ul Coolray vine în standard cu faruri full LED, jante din aliaj de 18 inch, camere 360 și hayon cu acționare electrică. De asemenea, toate versiunile folosesc un motor de 1.5 litri și 172 CP.

Lui Coolray îi vor urma modelele Starray sau E5, semn că producătorul chinez vrea să se extindă. Și nu este singurul, deoarece tot mai multe branduri din Asia încep să pătrundă pe piețele din Europa, inclusiv în România. Un exemplu este brandul MG, care a revenit în România la finalul anului trecut cu o gamă de modele termice, hibride și full electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Geely


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide