Galați va avea șosea de centură cu două benzi pe sens
Galați va avea șosea de centură cu două benzi pe sens. Acesta este cel mai mare proiect de infrastructură din oraş, care va include și un pod hobanat, unic în această regiune a ţării. Lucrarea va dura 24 de luni şi va fi făcută din fonduri europene.
Investiţia, în valoare de 30 de milioane de euro, este realizată de Consiliul Judeţean Galaţi, cu ajutorul fondurilor europene. Utilajele constructorului au început să lucreze la cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani, din Galaţi.
„Este cea mai importantă investiţie pentru infrastructură pentru judeţul Galaţi, din ultimii 30 ani. Nimic nu ne-a oprit, nici măcar pandemia să ajungem în această zi importantă. Este un proiect cu finanţare europeană, de peste 30 milioane de euro. Un drum extins la patru benzi, cu pod hobanat. Acest pod, o noutate pentru regiune, are o arhitectură mai aparte şi va fi, din punctul meu de vedere, una dintre opere de artă în construcţii la Galaţi. Vor fi amenjate piste de bicicletă, pentru că lucrarea va fi împărţită în patru tronsoane”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.
Lucrarea trebuie să fie finalizată în termen de 24 luni, ceea ce înseamnă că gălăţenii vor putea folosi noua centură la începutul anului 2022. La final, drumul de centură al Galaţiului va avea patru benzi de circulaţie, un pod înălţat, trei sensuri giratorii, piste pentru biciclete, trotuare pentru pietoni şi iluminat public modern.
„Proiectul prevede modernizarea tronsonului dintre bulevardul Brăilei şi viaductul Sidex, lărgirea părţii carosabile la patru benzi pe segmentul dintre viaductul Sidex şi bulevardul George Coşbuc şi modernizarea tronsonului dintre strada Traian/DN26 şi strada Calea Prutului/DN2B. Podul hobanat va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari, fără rampele de acces, şi o lăţime de 19 metri. Acesta va avea patru benzi de circulaţie, pistă de biciclete şi trotuare. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi reabilitate trotuarele, se va amenaja o pista pentru biciclişti pe o lungime de 6,5 kilometri, vor fi reabilitate toate podeţele de pe traseul drumului şi va fi modernizată reţeaua de colectare a apelor pluviale. Lucrările se vor desfăşura pe o lungime de 10,45 kilometri”, a explicat Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Galaţi.
Pentru realizarea obiectivului vor fi făcute exproprieri şi vor fi demolate 57 de clădiri.