Ford Puma, model produs la Craiova, este cel mai vândut autoturism în Marea Britanie în prima parte a acestui an

Autor: Ionuț Vîlciu 05 iul. 2024 Știri auto

Peste un milion de autoturisme noi au fost înmatriculate în Marea Britanie de la începutul acestuia an, iar Ford Puma rămâne în topul preferințelor clienților.

Pentru prima dată în ultimii cinci ani, piața de mașini noi din Marea Britanie a depășit pragul de jumătate de milion în prima jumătate a anului.

Conform Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), totalul cumulat pentru primele șase luni din 2024 a însumat 1.006.763 de mașini noi înmatriculate, marcând o creștere cu 6,0% față de anul trecut. Cu toate acestea, această cifră rămâne cu 20,7% mai mică decât nivelurile atinse în 2019.

Luna iunie a cunoscut o creștere ușoară comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, de doar 1,1%, atingând cota de 179.263 de unități vândute. Creșterea pieței din iunie a fost determinată, în primul rând, de flote, unde absorbția a crescut cu 14,2%, în timp ce cererea de retail privat a scăzut pentru a noua lună consecutiv, în scădere cu 15,3%. Cumpărătorii din sectorul privat au reprezentat doar 37,7% din totalul lunii trecute.

Ford Puma rămâne cea mai vândută mașină în Marea Britanie

În iunie, cel mai vândut model vândut model în Marea Britanie a fost Kia Sportage, urmat de Nissan Juke și Tesla Model Y. Cu toate acestea, Ford Puma rămâne cea mai vândută mașină pe primele 6 luni, cu 26.374 de unități.

„Punctul de mijloc al anului vede piața de mașini noi în cea mai bună stare din 2021, dar aceasta nu este provocarea mai mare care urmează. Piața de consum privat continuă să se micșoreze pe un fundal economic dificil, dar cu politicile corecte în vigoare, următorul guvern poate revitaliza piața și poate oferi o tranziție mai rapidă și mai echitabilă la mașinile electrice. Toate părțile sunt de acord asupra necesității de a reduce emisiile de carbon și înlocuirea tehnologiilor mai vechi bazate pe combustibili fosili cu noi sisteme de propulsie electrificate”, a declarat Mike Hawes, director executiv al SMMT.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide