Ford lansează versiunea PHEV a camionetei Ranger. Noul model oferă peste 45 km autonomie electrică

Autor: Ionuț Vîlciu 16 sept. 2024 Știri auto

Ford a lansat oficial o nouă versiune hibridă pentru camioneta Ranger. Noua variantă PHEV poate parcurge peste 45 km cu o singură încărcare.

Cea mai populară camionetă din Europa primește o nouă motorizare hibridă cu încărcare la priză. Ford Ranger PHEV a fost prezentat la IAA Transportation, în Germania.

Ford Ranger Plug-In Hybrid folosește un sistem hibrid ce are la bază un motor pe benzină de 2.3 litri, căruia i se alătură un motor electric de 102 CP. Întregul pachet propulsor este cuplat cu o transmisie automată cu 10 rapoarte. Sistemul hibrid este alimentat de o baterie de 11,8, despre care Ford spune că poate asigura o autonomie pur electrică de peste 45 km.

Puterea combinată a întregului sistem hibrid este de 279 CP și 690 Nm, cea mai mare valoare de cuplu dintre toate modelele Ranger de serie. Ranger PHEV dispune de mai mult cuplu chiar și decât motorizarea diesel de 3.0 litri.

O nouă transmisie hibridă modulară integrează motorul electric în carcasă pentru a permite conducerea în modul hibrid. Încărcarea bateriei durează mai puțin de patru ore folosind un încărcător monofazat de 16 amperi, autonomia posibilă fiind de peste 45 km în modul pur electric.

Ford Ranger PHEV rămâne la fel de practic

Noul Ford Ranger hibrid are o sarcină utilă de până la o tonă și toate tracta până la 3.500 kg, valori care se încadrează în cerințele clasei. De asemenea, camioneta beneficiază și de tracțiune integrală, pentru a naviga mai ușor pe terenuri și suprafețe mai puțin aderente.

Pentru a fi protejată în off-road, bateria sistemului hibrid este protejată de un cadru special conceptul. Șoferul va avea la dispoziție mai multe moduri de rulare, precum: Auto EV, EV Now, EV Later sau EV Charge.

Pro Power Onboard permite clienților să alimenteze simultan unelte și echipamente fără a avea nevoie de un generator. Sistemul oferă 2,3 kW standard, dar clienții pot alege și o opțiune de 6,9 kW, cu două prize de 15 amperi (3,45 kW), pentru a răspunde cerințelor echipamentelor mai grele.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide