Ford Capri renaște sub forma unui crossover coupé electric – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 iul. 2024 Știri auto

Ford lansează oficial cel mai nou model electric al său și, cu această ocazie, readuce la viață un nume emblematic. Ford Capri renaște sub forma unui crossover electric înrudit cu Volkswagen ID.5.

După lansarea noului Explorer complet electric, un nou model realizat în colaborare cu Volkswagen, producătorul american își mărește gama de mașini electric cu încă un crossover. Numele său este Capri, iar cunoscătorii îl știu drept un coupe clasic, însă numele renaște în 2024 sub forma unui crossover electric.

Bazat pe aceeași platformă MEB a Grupului Volkswagen precum noul Ford Explorer și multe alte modele ale producătorului german, Ford Capri se aseamănă mult cu acestea, în special din punct de vedere mecanic.

Din punct de vedere estetic, avem de-a face cu un crossover coupe, care are elemente de design inspirate de vechile modele Capri. Spre exemplu, în partea frontală regăsim faruri LED cu lumini de zi împărțite în câte patru elemente distincte, făcute să semene cu cele patru faruri montate pe vechiul Capri. Blocurile optice sunt unite printr-un panou negru, care imită o grilă. O abordare similară regăsim și în partea din spate a mașinii.

Până la 340 CP și peste 600 km autonomie

La fel ca Ford Explorer, cu care este strâns înrudit, noul Capri folosește două pachete de baterii diferite, în funcție de versiune. Pentru început, noul Ford Capri va fi oferit în două variante.

Prima dintre acestea folosește un singur motor electric, montat pe puntea spate, care produce 286 CP. Motorul este alimentat de o baterie de 77 kWh, ceea ce îi permite să parcurgă până la 627 km cu o singură încărcare. Mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde, iar baterie se încarcă de la 10% la 80% în 28 de minute, dacă aveți la dispoziție o stație de cel puțin 135 kW.

Cea de-a doua versiune dispune de două motoare electrice, ceea ce îi conferă tracțiune integrală, iar puterea totală ajunge la 340 CP. Capri cu tracțiune integrală poate accelera de la 0 la 100 în 5,3 secunde și poate parcurge până la 592 km, grație unei baterii de 79 kW. În plus, Ford spune că repriza 10% – 80% durează doar 26 de minute, dat fiind faptul că această versiune se poate încărca cu până la 185 kW.

Prin programul Rabla Plus, Capri Extended Range RWD (286 CP) are un preț de 41.900 de euro cu TVA. Comenzile sunt deja deschise clienților din România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide