Ford a publicat primele imagini cu noul Capri. Noul model electric va folosi o platformă de Volkswagen

Autor: Ionuț Vîlciu 28 iun. 2024 Știri auto

Ford urmează să lanseze un nou model electric. Numele Capri va fi revitalizat sub forma unui crossover construit pe platformă de Volkswagen.

Producătorul american se pregătește de lansarea unui nou model electric, un crossover ce va fi construit pe platforma MEB de la Volkswagen. Nu va fi o premieră pentru Ford, deoarece producătorul a lansat deja o mașină rezultată din acest parteneriat cu Volkswagen, anume Explorer, care folosește aceeași platformă cu Volkswagen ID.4, spre exemplu.

Fanii brandului știu bine originea numelui Capri, iar acesta va reveni în gama Ford sub forma unui crossover complet electric. Înainte de lansarea oficială, care va avea loc luna viitoare, Ford a pornit o campanie de promovarea pentru noul său model electric și a publicat primele imagini cu elemente din designul acestuia.

Capri revine în gama Ford după o pauză de aproape 40 de ani

Capri a fost un coupe construit de Ford între 1969 și 1986, o mașină cunoscută multor europeni. Acum, după 38 de ani, numele revine în gama Ovalului Albastru, cu lansarea confirmată pentru 10 iulie 2024.

Până când vom vedea mașina cu adevărat, Ford a publicat o serie de fotografii teaser, care ne prezintă cum vor arată diferite elemente de design folosite pe viitorul Capri. Putem observa blocurile optice și semnătura luminoasă a acestora, împărțită în patru elemente.

La fel se întâmplă și cu stopurile, care au o semnătură luminoasă distinctă, împărțită tot în patru elemente separate. De asemenea, putem observa și forma caroseriei, cel puțin a părții din spate. Din imaginile oferite de Ford, dar și din pozele spion apărute în ultima perioadă, ne dăm seama că vom avea de-a face cu un crossover coupe.

Pentru mai multe detalii despre design, dar și informații tehnice, va trebui să așteptăm lansarea oficială a noului model, care este programată pentru 10 iulie 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide