Ford a câștigat Pikes Peak 2024 cu F-150 Lightning SuperTruck

Autor: Ionuț Vîlciu 25 iun. 2024 Știri auto

În ciuda dificultăților întâmpinate pe traseu, Ford a câștigat Pikes Peak 2024 cu F-150 Lightning SuperTruck, camioneta electrică pe care a creat-o special pentru această competiție.

Ediția cu numărul 102 a Pikes Peak Hillclimb a fost câștigată de Ford cu ajutorul camionetei electrice F-150 Lightning SuperTruck. Pilotată de Romain Dumas, camioneta electrică a înscris un timp de 8:53.553 minute, fiind cel mai rapid vehicul dintre cei 61 de concurenți. Acest rezultat vine la doar câteva zile după ce camioneta a stabilit un nou record de calificare pentru clasa sa, cu un timp de 3:32.831, fiind cu peste șapte secunde mai rapid decât recordul anterior de 3:39.939 stabilit de Ford Performance SuperVan 4.2 în 2023.

„Progresul vehiculelor electrice Ford care acceptă și duc la îndeplinire cele mai grele provocări este o dovadă majoră a muncii grele și a dăruirii pe care echipele noastre le-au pus în program”, a declarat Mark Rushbrook, director global, Ford Performance Motorsports. „Am învățat multe de la SuperVan 4.2 în etapa de anul trecut pe Pikes Peak International Hill și am putut aplica aceste cunoștințe în cursa din acest an.”

Ford F-150 Lightning SuperTruck a câștigat Pikes Peak 2024, dar nu toate au decurs conform planului

Pilotul Romain Dumas a întâmpinat o problemă tehnică în timpul urcării, oprindu-se complet pe traseu. Acea oprire a adăugat aproximativ 26 de secunde față de timpul său inițial de calificare. Reacția rapidă a lui Dumas a ajutat la minimizarea problemei, deoarece francezul a resetat complet F-150 Lightning SuperTruck și a putut să își continue urcarea.

„Sunt onorat să obțin această victorie cu Ford Performance la Pikes Peak International Hill Climb”, a spus Dumas. „Totul despre acest eveniment este o provocare, deoarece este diferit de orice altă formă de curse, ai doar o singură șansă. Ne-am confruntat devreme cu o provocare, dar asta doar mi-a dat mai multă hotărâre să recuperez timpul pierdut în restul cursei.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide