Final de drum pentru Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May. Și-au anunțat retragerea

Autor: Radu Țuțulan 24 aug. 2024 Știri auto
Final de drum pentru Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May. Și-au anunțat retragerea

Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May, probabil cei mai cunoscuți prezentatori tv din domeniul auto, și-au anunțat retragerea. Emisiunea lor a ajuns la final de drum, acesta fiind ultimul sezon.

Anul acesta este ultimul sezon al emisiunii auto prezentate de britanici Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May. Amazon Prime Video, platforma care găzduiește emisiunea The Grand Tour: One for the Road, a anunțat că show-ul se află la final de drum.

Pe 13 septembrie, ultima ediție a emisiunii va fi lansată concomitent în peste 240 de țări.

Final de drum pentru Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May

În ultima lor aventură, Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May ignoră instrucțiunile Domnului Wilman și se îndreaptă spre Zimbabwe în cele 3 mașini pe care și-au dorit mereu să le dețină, o Lancia Montecarlo, o Ford Capri 3.0 și o Triumph Stag, pentru un roadtrip uimitor cu peisaje frumoase și uneori provocatoare, ducând la un final emoționant pe o insulă straniu de familiară”, notează descrierea oficială publicată de Prime Video, citat de Hotnews.ro.

Prime Video a lansat și un „teaser” pentru marele final al emisiunii.

Jeremy Clarkson a confirmat încă de anul trecut că The Grand Tour nu va mai avea parte de un nou sezon. Dar Prime Video a dezvăluit abia acum când se va încheia oficial emisiunea.

A fost o zi plină. Gata cu Grand Tour după anul viitor”, a scris el pe Instagram în noiembrie 2023. Dar a promis că va continua să prezinte cealaltă emisiune în care e angrenat – Ferma lui Clarkson. Aceasta nu are nicio legătură cu lumea auto, ci arată aventurile lui Jeremy Clarkson în calitate de fermier amator.

Jeremy Clarkson a dezvăluit într-un interviu acordat The London Times că rigorile fizice pentru realizarea unei astfel de emisiuni sunt prea mari la vârsta sa. Totodată, a ajuns la concluzia că a făcut tot ce era de făcut în domeniul emisiunilor auto.

El a declarat pentru The Times că realizarea unei astfel de emisiuni „este extrem de solicitantă fizic, mai ales când ești ieșit din formă și gras și bătrân”.

Clarkson a spus de asemenea că simte că a făcut „tot ce poți face cu o mașină”, alături de Hammond și May, prezentatorii cu care a început să lucreze la BBC pentru emisiunea Top Gear.

Clarkson, Hammond și May, celebri datorită emisiunii Top Gear

Clarkson, May și Hammond au început să lucreze împreună la „Top Gear” în 2002.

Am condus mașini la înălțimi mai mari decât oricine altcineva și mai la nord decât oricine altcineva. Am făcut tot ce poți face cu o mașină. Când aveam ședințe pentru a discuta ce să facem în continuare oamenii pur și simplu ridicau din umeri”, a afirmat el.

Jeremy Clarkson a reiterat că nu este un fan al mașinilor electrice.

O mașină electrică nu este cu nimic diferită de o ladă frigorifică sau un cuptor cu microunde. Nu există farmec sau entuziasm”, a conchis el în stilul caracteristic.

The Grand Tour a avut premiera la un an după ce Clarkson a fost concediat de BBC și ceilalți doi prezentatori ai Top Gear au renunțat și ei la emisiune în semn de solidaritate cu colegul lor.

Emisiunea produsă pentru platforma de streaming a preluat în mare parte formatul consacrat al Top Gear, în timp ce emisiunea de la BBC a continuat cu o echipă nouă de prezentatori.

Emisiunea Top Gear originală a avut premiera în 1971 și a fost difuzată încontinuu de atunci. Clarkson s-a alăturat echipei în 1988. Show-ul a devenit recunoscut la nivel internațional abia după schimbarea formatului, în 2002. Atunci, James May și Richard Hammond i s-au alăturat lui Clarkson ca prezentatori.

Mulți consideră că emisiunea The Grand Tour este succesoarea de drept a Top Gear. Cu toate că aceasta este difuzată în continuare de BBC, dar cu alți prezentatori.

În 2009, Clarkson, May și Hammond au realizat una dintre emisiuni în România. După ce au condus pe Transfăgărășan, au spus că este cel mai frumos drum din lume.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: The Grand Tour - YouTube


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide