Muzeul Mercedes-Benz a prezentat o filmare spectaculoasă cu drona FPV care a adunat rapid câteva milioane de vizualizări. Imaginile au fost filmate în timp ce dronele FPV fac un tur al muzeului, inclusiv intrând și ieșind din mașini.
Muzeul Mercedes-Benz a fost redeschis la jumătatea lunii mai, chiar dacă numai pe perioada weekendului. Pentru a marca acest eveniment, cei de la Mercedes-Benz Museum au postat pe Youtube un videoclip dinamic, filmat cu drone FPV, care schimbă tot ce știai despre astfel de realizări.
Pentru filmare, Mercedes-Benz Museum a folosit minidrone care cântăresc mai puțin de 100 de grame, echipate cu camere video 4K. De dimensiunile unei palme umane, dronele permit accesul în spațiile înguste, inclusiv prin uși și în interiorul modelelor clasice Mercedes-Benz.
Într-o secvență foarte apreciată de fani, drona echipată cu cameră video zboară prin ușile deschise al unui Mercedes-Benz 300 SL „Gullwing” (poate sunteți curioși cu cât s-a vândut un exemplar găsit abandonat într-un hambar), sau prin compartimentul de pasageri ale autobuzului Mercedes-Benz LO 1112. Clipul începe când drona trece prin ușa de pe terasă și intră apoi în fiecare nivel al muzeului, de la Legend and Collection până la „Fascinația tehnologiei”, pentru a ieși apoi din nou în exterior prin ușa de intrare.
Clipul a fost filmat de Daniel Wagner and André Jung de la minidrone.studio în perioada în care muzeul a fost închis din cauza epidemiei de coronavirus. În afară de imagini spectaculoase din exteriorul și interiorul muzeului, cei doi cineaști au dorit să filmeze direct în interiorul mașinilor, prezentând muzeul dintr-o perspectivă în care nu a mai fost văzut niciodată.
Pentru a se asigura că „nicio mașină nu are de suferit în timpul filmărilor”, echipa de filmare a exersat intensiv scenele dificile cu obstacole reale, în afara muzeului. Trei zile de filmări au fost necesare și munca din spatele clipului cu durata de un minut a fost mult mai grea decât sugerează rezultatul.
Mulți au crezut că filmarea s-a făcut cu dronele conduse la viteză redusă, fiind apoi accelerată la montaj dar, de fapt, lucrurile s-au petrecut exact invers. Pentru o filmarea cursivă, în anumite cazuri dronele au avut o viteză mult mai mare decât apare în videoclip, dar viteza a fost redusă la montaj pentru a rezulta o viteză optimă pentru privitor. Un exemplu este virajul strâns din camera Legend 7, în care sunt prezentate mașinile de curse și recorduri ale Mercedes-Benz.