Fiat dezvăluie noi detalii despre Grande Panda electric. Autonomia maximă este de 320 km

Autor: Ionuț Vîlciu 12 iul. 2024 Știri auto

Fiat a comunicat noi detalii despre Grande Panda, cel mai nou model electric din gama sa. Fratele lui Citroen e-C3 va putea parcurge până la 320 km cu o singură încărcare.

Prezentat recent, noul Fiat Grande Panda își dezvăluie secretele. Noul model produs pe platforma Stellantis Smart Car va fi asamblat în Serbia și va fi vândut în paralel cu Pandalina, clasicul Panda, care va folosi motoare termice.

Micul hatchback al italienilor nu înlocuiește Panda așa cum îl știm, ci va fi vândut în paralel cu acesta până când producția acelui model va lua sfârșit în 2030.

Designul noului Grande Panda este clar inspirat de prima generație Panda, adoptând linii drepte și forme pătrățoase, toate integrate într-un vehicul destinat traficului urban.

Fiat Grande Panda măsoară 3,99 metri în lungime, fiind cu doar 2,5 centimetri mai scurt decât noul Citroen C3. Inițial, Fiat nu ne-a oferit imagini cu interiorul noului model, dar acum a făcut publice câteva cadre cu cabina lui Grande Panda.

Fiat oferă mai multe detalii despre Grande Panda, cel mai nou model electric din gama sa

Interiorul folosește culori vibrante, iar planșa de bord este inspirată de circuitul de pe acoperișul clădirii Fiat din Lingotto. Acest cadru din policarbonat integrează cele două ecrane de 10 inch, unul pentru instrumentarul de bord, celălalt pentru sistemul de infotainment.

La fel ca fratele său francez, Fiat Grande Panda nu va avea doar versiuni electrice, ci va fi vândut și ca hibrid. La fel ca în cazul lui e-C3, varianta electrică folosește un motor electric de 113 CP, montat pe puntea față, alimentat de o baterie de 44 kWh. Fiat anunță o autonomie maximă de 320 de kilometri.

Cât despre versiunea hibridă, aceasta va fi, cel mai probabil, împărțită cu C3. Astfel, vom avea de-a face cu o motorizare mild-hybrid de 1,2 litri, cu 100 CP, care dezvoltă 100 CP și este cuplată la transmisia automată cu 6 trepte și dublu ambreiaj.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide