Ferrari Purosangue făcut daună totală în China. Mașina s-a rupt în două în urma accidentului – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 aug. 2024 Știri auto

Un Ferrari Purosangue a fost distrus complet în China în urma unui accident pe ploaie. Impactul a smuls partea frontală a mașinii.

Purosangue marchează două premiere importante pentru Ferrari. Este primul Ferrari cu patru uși care a intrat în producție, dar și primul său SUV, chiar dacă producătorul italian refuză să îl numească așa.

Astfel, fiind un SUV cu tracțiune integrală, am putea crede că este cel mai „cuminte” Ferrari, dar nu este cazul. Mașina folosește un motor V12 de 6.5 litri, care produce 725 CP și 716 Nm cuplu, ceea ce îi permite să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 3,3 secunde. Viteza maximă pe care Purosangue o poate atinge este de 350 km/h, ceea ce este mai mult decât demn pentru orice supercar.

Din nefericire, acest exemplar din China nu va mai putea face niciunul dintre aceste două lucruri, dată fiind starea în care a ajuns după ce șoferul a pierdut controlul volanului pe un drum acoperit cu apă.

Accidentul a rupt partea frontală a acestui Ferrari Purosangue

Din imaginile și clipul postat pe rețelele sociale chineze, pare că șoferul conducea cu mare viteză, iar mașina i-a scăpat de sub control. Dată fiind suprafața acoperită cu apă, nici măcar tracțiunea integrală nu a mai putut stabiliza mașina și a intrat cu mare viteză în parapete.

Imaginile arată cum partea frontală a mașinii a fost complet smulsă, separând cadrul motorului și suspensia de restul caroseriei. De asemenea, motorul V12, cutie de viteze și sistemul de evacuare au fost detașate împreună de mașină. Este o imagine care aduce aminte de „mariajul” dintre caroserie și trenul de rulare care are loc în fabrică.

Acesta nu este primul Ferrari Purosangue care a trecut printr-un accident. Un alt exemplar a fost distrus în Dubai în decursul lunii iulie a acestui an, iar în mai au apărut poze cu un altul, care a fost răsturnat în Italia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Weibo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide