Facelift pentru Volvo XC90 – Suedezii îl vor vinde în paralel cu electricul EX90

Autor: Ionuț Vîlciu 05 sept. 2024 Știri auto

Actuala generație XC90 primește un impuls estetic și tehnologic cu ajutorul unui facelift substanțial. XC90 actualizat va fi vândut în paralel cu noul EX90 full electric.

Volvo și-a regândit planurile de electrificare și a decis că va renunța la scopul inițial, acela de a deveni un brand pur electric până în 2035. Dată fiind dorința încă mare pentru mașini echipate cu motoare termice, a decisă să actualizeze SUV-ul XC90, pentru a se integra mai bine în gama actuală. Astfel, acesta va fi vândut în paralel cu EX90 în anii ce vor urma.

Lansată în 2014, a doua generație a primit primul său facelift în 2019. Astfel, după 10 ani de la debut, noul XC90 primește o parte frontală redesenată, care include o grilă mai mare, faruri reproiectate și o bară de protecție cu design actualizat. De asemenea, capota motorului a fost schimbată.

Din lateral, schimbările nu sunt atât de evidente, însă XC90 oferă acum noi modele de jante. Partea din spate a primit modificări subtile, vizibile în zona stopurilor, care au o semnătură luminoasă ușor diferită.

Volvo XC90 facelift beneficiază de noi tehnologii la interior și oferă o gamă de propulsoare hibride

Interiorul este și el îmbunătățit subtil, cu adăugarea de noi materiale și un ecran tactil dispus în format portret și care măsoară acum 11,2 inch în loc de 9,0 inch. De asemenea, pe acest display rulează un nou sistem de operare, care a fost conceput pentru a fi mai ușor de utilizat.

De asemenea, Volvo a ținut cont de feedback-ul clienților și a reproiectat consola centrală. Există noi suporturi de pahare, iar pad-ul de încărcare wireless pentru telefoane mobile a fost mutat.

Gama de motorizări este compusă din unități PHEV și mild-hybrid, deoarece Volvo a renunțat complet la diesel. Motorizarea de top, plug-in hybrid-ul T8, este capabilă să ofere până la 70 de kilometri pur electrici. Ce-i, este o valoare destul de modestă, mai ales dacă ne uităm la rivalii lui XC90.

De asemenea, Volvo spune că motorizările mild-hybrid B5 și B6, care produc 250 CP, respectiv 300 CP, sunt acum mai eficiente. În plus, suedezii au recalibrat suspensia și au îmbunătățit izolarea fonică, pentru a face SUV-ul și mai confortabil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide