Facelift pentru Seat Leon: Compacta primește o nouă motorizare PHEV cu peste 100 KM autonomie electrică

Autor: Ionuț Vîlciu 15 mai 2024 Știri auto

Seat a prezentat noul Leon facelift 2024. Mașina primește noi motoare și îmbunătățiri la nivelul interiorului.

După ce Cupra Leon și Cupra Formentor au primit actualizări de ordin tehnic și estetic, a venit timpul ca și Seat Leon să se bucure de un facelift. Seat nu mai este un brand la fel de popular pe cât era pe vremuri, dar încă rămâne o parte componentă a Grupului Volkswagen și și-a anunțat planurile pentru un viitor în care va vinde electrice accesibile.

Odată facelift-ul din 2024, Seat Leon primește noi faruri cu tehnologie LED Matrix, o premieră pentru hatchback-ul spaniol. Scimbările mai importante au avut loc la interior, acolo unde modelul compact primește noul sistem de infotainment pe care îl regăsim pe VW Golf facelift sau Skoda Octavia facelift.

Noi motoare sunt disponibile pentru Seat Leon

Pe lângă modificările estetice, Seat Leon primește noi motorizări sub capotă. Gama este deschisă de motorul de 1,5 litri, pe benzină, care produce 115 CP și 220 Nm cuplu maxim. Această motorizare va fi cuplată exclusiv cu o transmisie manuală cu 6 trepte. Motorul de 1,5 litri poate fi cumpărat și în format mild-hybrid, cu 115 CP sau 150 CP. Aceste motorizări sunt cuplate exclusiv la transmisia DSG cu 7 rapoarte. Pentru doritorii de diesel, Seat anunță că motorul de 2,0 litri TDI rămâne în gamă.

Vârful de gamă este reprezentat acum de un PHEV de 1,5 litri. Motorul termic produce 150 CP și este ajutat de un motor electric ce produce 115 CP. Întregul sistem produce o putere combinată de 204 CP și 350 Nm. În plus, bateria de 19,7 kWh ar trebui să fie suficientă pentru mai mult de 100 de kilometri de autonomie pur electrică cu o singură încărcare. De asemenea, Seat spune că mașina se poate încărca cu până la 50 kW DC sau 11 kW AC.

Deocamdată nu avem prețuri pentru Seat Leon facelift, dar mașina urmează să intre în producție luna aceasta la fabrica Martorell, din Spania.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Seat


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide