Facelift pentru Honda HR-V. Ce îmbunătățiri primește SUV-ul japonez?

Autor: Ionuț Vîlciu 02 sept. 2024 Știri auto

Honda HR-V primește o actualizare pe piața din Europa. Facelift-ul aduce schimbări minore, similare cu cele văzute pe varianta pentru piața din Japonia, numită Vezel.

Producătorul a adus versiunea actualizată a SUV-ului HR-V în Marea Britanie. Astfel, mașina se bucură de schimbările lansate pe omologul său japonez – Honda Vezel. Modelul european rămâne disponibil exclusiv cu un grup motopropulsor full-hybrid, care dezvoltă 131 CP.

Din punct de vedere estetic, nu s-au schimbat prea multe de la debutul celei de-a treia generații HR-V din 2021. Cea mai mare diferență adusă de facelift este noua grilă frontală. Bara de protecție față are prize de aer revizuite, în timp ce blocurile optice au elemente interne mai întunecate și grafică LED nouă.

Honda a îmbogățit, de asemenea, paleta de culori, adăugând trei nuanțe noi. Clienții vor putea alege acum și nuanțele Sage Green, Seabed Blue sau Urban Grey.

Honda HR-V facelift nu oferă o transformare radicală

La interior, Honda HR-V încă folosește un instrumentar de bord digital și un ecran central de 9 inch, pe care rulează sistemul de infotainment. Partea inferioară a consolei centrale a fost ajustată, oferind acces mai ușor la suportul de încărcare wireless, îmbunătățind astfel ergonomia. Alte modificări includ material suplimentar de insonorizare și privacy glass ca dotare standard. SUV-ul păstrează scaunele „magice” din spate, care se pot plia sau ridica, așa cum vedem și la Honda Jazz.

Motorizarea a rămas aceeași, fiind reprezentată de un full-hybrid cu 131 CP. Propulsorul este alcătuit dintr-un motor de 1.5 litri, pe benzină, două motoare electrice o transmisie cu raport fix și un pachet de baterii litiu-ion. În total, acest sistem produce 131 CP, putere transmisă exclusiv pe puntea față.

Vânzările facelift-ului Honda HR-V e:HEV vor începe în Europa și Marea Britanie din luna septembrie a acestui. Deocamdată nu au fost comunicate prețurile pentru noul model.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide