Fabrica Nokian de la Oradea a produs prima anvelopă. Producția în masă va începe în 2025

Autor: Ionuț Vîlciu 03 iul. 2024 Știri auto
Fabrica Nokian de la Oradea a produs prima anvelopă. Producția în masă va începe în 2025

Noua fabrică Nokian din România a produs prima anvelopă. Producătorul anunță că va da startul producției în serie începând cu anul viitor.

Noua fabrică de anvelope Nokian Tyres, care se construiește la Oradea, România, a produs prima sa anvelopă pe 1 iulie. Borna a fost atinsă conform planului, iar proiectul de construcție progresează în buget și în termen, pentru ca producția comercială de anvelope să înceapă la începutul anului 2025. Inaugurarea fabricii a fost sărbătorită în mai 2023.

Recrutarea noilor angajați Nokian Tyres pentru fabrica din România a început anul trecut, iar în perioada 2023 și 2024 Nokian Tyres a recrutat angajați atât pentru producție, cât și pentru birou. Echipa de lansare formată din 60 de membri implicată în demararea producției a fost instruită în fabrica Nokian Tires din Finlanda în timpul primăverii. În total, fabrica va angaja aproximativ 500 de oameni.

Producția de serie a anvelopelor Nokian va începe în 2025 în fabrica din Oradea

„Cu prima anvelopă am putut testa capacitățile de producție ale noii fabrici, iar procesele funcționează conform planificării. De asemenea, i-am instruit cu succes pe noii membri ai echipei Nokian Tires pentru a produce anvelope premium în același mod fără compromisuri ca și celelalte fabrici ale noastre. Datorită muncii asidue a întregii echipe, sărbătorim acum producția primei anvelope Nokian Tyres fabricate în România”, spune Adrian Kaczmarczyk, SVP, Operation Excellence de la Nokian Tyres.

Capacitatea anuală a fabricii Nokian Tyres România va fi de 6 milioane de anvelope odată ce fabrica va fi pe deplin operațională, cu potențial de extindere în viitor, iar suprafața construită totală totalizează aproximativ 100.000 metri pătrați. Investiția este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro. Anvelopele produse în fabrica din România vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nokian


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide