Cel puţin şase exemplare Ford GT sunt acum disponibile pe piaţa de maşini rulate, potrivit Autoblog, şi mai multe vor fi oferite la diferite licitaţii în perioada următoare. Ford a construit doar 138 de exemplare ale supercarului GT în anul de model 2017, multe dintre acestea fiind cumpărate exact pentru a fi revândute în profit. Este şi motivul pentru care Ford a impus prin contract respectarea perioadei de doi ani înaintea de a putea revinde un Ford GT.
Desigur, a vorbi de Ford GT ca maşină second-hand este puţin exagerat, mai ales dacă judecăm prin prisma preţului de revânzare. GT a fost scump ca maşină nouă şi la fel va rămâne şi ca maşină rulată. De la preţul original de 450.000 de dolari, cotaţiile sunt acum estimate la mai mult de 2 milioane de dolari. O sumă deloc neglijabilă, pentru o maşină excepţională, însă.
Caroseria lui Ford GT este realizată din fibră de carbon, iar trenul de rulare foloseşte o suspensie inspirată de la maşinile de Formula 1. Propulsorul este o unitate V6 bi-turbo de 3,5 litri, care dezvoltă 650 CP, fiind capabil să-i imprime lui Ford GT o viteză maximă de 350 km/h.
Nu toţi cumpărătorii lui Ford GT au decis să adere la clauza de doi ani înainte de revânzarea lui Ford GT. Actorul John Cena, care şi-a primit GT-ul la începutul lui 2017 l-a vândut aproape imediat, ceea ce i-a determinat pe cei de la Ford să-l dea în judecată. Ulterior, cele două părţi au ajuns la o înţelegere, iar exemplarul lui Cena a fost revândut de mai multe ori, ultima oară în octombrie anul trecut, pentru suma de 1,32 milioane de dolari.