Europenii au cumpărat un număr record de SUV-uri. Dacia Duster, al patrulea cel mai înmatriculat model în iulie

Autor: Ionuț Vîlciu 22 aug. 2024 Știri auto

Înmatriculările de mașini noi au crescut în luna iulie a acestui an cu 2%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cererea pentru SUV-uri a atins un nivel record.

Cele mai noi date referitoare la înmatriculările de mașini noi în Uniunea Europeană relevă faptul că au fost înmatriculate cu 2% mai multe mașini în luna iulie a acestui an decât în aceeași perioadă a anului trecut. Europenii au înmatriculat 1.03 milioane de automobile, aducând totalul anual de până acum la 7,9 milioane de mașini noi, relatează Motor1.

În același timp, datele furnizate de JATO Dynamics arată că trendul SUV-urilor nu încetinește, iar oamenii continuă să cumpere tot mai multe astfel de mașini. În iulie 2024, SUV-urile au reprezentat aproape 54% din totalul înmatriculărilor, ceea ce este un nou record. Luna trecută au fost înmatriculate 554.000 de SUV-uri noi, o creștere de 6% față de iulie 2023.

Astfel, de la începutul anului și până acum au fost înmatriculate 4,2 milioane de SUV-uri, în creștere cu 5% față de aceeași perioadă a anului 2023.

Care sunt cele mai populare mașini în Europa?

Dacia Sandero a fost cea mai înmatriculată mașină nouă din Europa în luna iulie. Volumul acesteia a crescut cu 34%, până la 22.398 de unități înmatriculate doar luna trecută. Pe locul al doilea, la o distanță de peste 3.000 de unități, se află Volkswagen T-Roc, cu 19.254 de exemplare. Pe locul trei s-a clasat Toyota Yaris Cross, cu 17.314 unități. Totuși, Dacia Duster nu este prea departe cu cele 15.884 de exemplare înmatriculate în Europa pe parcursul lunii iulie.

Când vine vorba de producătorii preferați de europeni, Volkswagen își păstrează prima poziție în clasament. Urmează, în această ordine: Toyota, BMW, Skoda, Mercedes-Benz, Audi, Peugeot, Renault, Kia, Hyundai, Dacia, Ford, Opel, Volvo, Citroen, Fiat, Nissan, MG și Cupra.

În plus, BMW a vândut mai multe mașini electrice decât Tesla, marcând o premieră în Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide