Elon Musk a confirmat că Tesla Model Y facelift nu va fi lansat în 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 10 iun. 2024 Știri auto

Tesla Model Y nu va primi o actualizare în decursul acestui an. Informația a fost confirmată de Elon Musk.

A trecut aproape un an de la lansarea actualizării pentru Tesla Model 3, cunoscută printre fanii mărcii drept „Highland”. Zece luni mai târziu, Elon Musk confirmă că SUV-ul electric Model Y nu va primi același tratament estetic și tehnic în 2024, spre dezamăgirea celor care nu au cumpărat încă un Model Y, în speranță lansării unui facelift.

Potrivit Carscoops, facelift-ul pentru Tesla Model Y, care ar trebui să beneficieze de aceleași modificări, nu va fi lansat în 2024. În decursul weekend-ului trecut, un cont popular X administrat de un acționar Tesla a sugerat că au apărut zvonuri care spuneau că Model Y facelift va debuta în luna iulie a acestui an.

Elon Musk a negat aceste afirmații, declarând: „Nu apare nicio actualizare pentru Model Y anul acesta”. „Ar trebui să remarc că Tesla își îmbunătățește continuu mașinile, așa că chiar și o mașină care este cu 6 luni mai nouă va fi puțin mai bună”, a adăugat Musk în răspunsul său pentru aceste zvonuri.

Așteptarea pentru Tesla Model Y facelift continuă

Declarațiile lui Elon Musk nu ar trebui să surprindă pe nimeni. În luna februarie a acestui an, Tesla și-a notificat consilierii de livrare că o actualizare pentru electricul Model Y nu va fi lansată în acest an.

Odată cu actualizare ce probabil va fi lansată anul viitor, Tesla Model Y ar putea primi un tratament similar cu ceea ce am văzut la Model 3. Partea din față ar putea fi redesenată cu faruri mai înguste și o bară de protecție nouă, dar și stopuri mai subțiri, însă forma generală a modelului actual va fi păstrată.

Schimbările de la interior ar trebui să le urmeze pe cele regăsite pe Model 3. Acest lucru înseamnă că mașina va primi un sistem de iluminare ambientală, noi materiale, o nouă planșă de bord, dar și un ecran central puțin mai mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide