Ediție specială pentru Toyota GR Yaris. Producătorul aduce un omagiu primei sale victorii în WRC

Autor: Ionuț Vîlciu 04 sept. 2024 Știri auto

Toyota a lansat pe piața din Italia o ediție specială pentru hot hatch-ul GR Yaris. Producătorul aduce un omagiu primei sale victorii din Campionatul Mondial de Raliuri.

Producătorul japonez a lansat o ediție specială pentru GR Yaris, rezervată exclusiv pieței din Italia. Vor fi produse doar 51 de exemplare ale hot hatch-ului tribut, iar doritorii vor avea de plătit 67.500 de euro, relatează Carscoops.

Ediția limitată GR Yaris TGR Italy sărbătorește 51 de ani de la prima victorie a producătorului de automobile în Campionatul Mondial de Raliuri. Toate cele 51 de exemplare vor oferi o grafică specială și embleme aniversare.

Această ediție limitată pentru GR Yaris se distinge ușor prin accentele roșii de pe o caroserie albă, care fac mașina să arate ca una de raliu. Mai exact, inspirația vine de la Corolla 1600 Coupe, care a obținut prima victorie a Toyota în WRC la Raliul Press On Regardless din 1973, ce a avut loc în Michigan.

Ediție specială pentru Toyota GR Yaris. Doar 51 de exemplare vor fi produse

O altă notă unică la exterior este emblema TGR Italy Limited Edition. O insignă similară poate fi găsită în interiorul cabinei, purtând numărul de producție al fiecărei unități. De asemenea, mașinile sunt încălțate cu un set de jante forjate de 18 inch, finisate în Heritage Gold. De asemenea, fiecare exemplar folosește anvelope semi-slick Pirelli P Zero Trofeo R.

Din punct de vedere mecanic, mașina a rămas neschimbată. Cele 51 de exemplare aniversare folosesc același motor de 1.6 litri, în trei pistoane, supraalimentat cu turbină. Acesta dezvoltă 280 CP și 390 Nm. Ediția aniversară este disponibilă doar cu transmisia automată în 8 trepte, introdusă în premieră cu ocazia facelift-ului pentru GR Yaris. Puterea este transmisă, așa cum bine știm, către toate cele patru roți.

Ediția limitată GR Yaris TGR Italy va fi disponibilă exclusiv pe site-ul italian Toyota, începând cu 9 septembrie. Fiecare dintre cele 51 de unități va avea un preț de 67.500 de euro, livrările fiind așteptate să înceapă până la sfârșitul acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide