Drumul spre mare va fi mai rapid. Se deschide un nou tronson de autostradă

Autor: Radu Țuțulan 23 iul. 2024 Știri auto
Drumul spre mare va fi mai rapid. Se deschide un nou tronson de autostradă

În următoarea perioadă va fi permisă circulația pe un nou tronson de autostradă. Odată cu inaugurarea acestuia, drumul spre mare va fi mai rapid pentru foarte mulți români.

În zilele următoare va fi inaugurat un nou lot din Autostrada Bucureștiului, A0.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, a anunțat că se fac ultimele pregătiri pentru a se da în folosință nodul rutier dintre Autostrada A0 și Autostrada A2.

Se deschide un nou tronson de autostradă

Nodul rutier dintre A0 și A2 este unul dintre cele mai importante tronsoane de autostradă care vor fi inaugurate.

Sunt pe șantierul Lotului 1 al Autostrăzii Bucureștiului #A0 Sud, la intersecția dintre două autostrăzi, unde se apropie de final lucrările de execuție a unuia dintre cele mai mari noduri rutiere din România. Vă prezint în acest live mai multe detalii despre stadiul lucrărilor pentru acest sector de autostradă cuprins între DN4 și A2 (cca 10 km), fiind următorul pe care îl vom da în trafic”, a anunțat Irinel Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a prezentat cum arată, acum, înainte de inaugurare, noul drum de mare viteză.

Drumul spre mare va fi mai rapid

Acest nod rutier va permite multor români, care vin dinspre DN 4 să meargă direct pe autostradă până ajung pe litoral. Astfel, drumul spre mare va fi mai rapid și mai ușor de parcurs.

Și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost în vizită pe A0.

Azi am vizitat A0, atât pe partea nordică, pe tronsonul 3, cât şi lotul 3 de aici, din partea sudică, am traversat tot semicercul sudic până la intersecția lotului 1 cu autostrada A2. Pot să vă spun că vom avea lucrarea finalizată la sfârșitul acestei luni, astfel încât legătura cu autostrada A2, cea care merge spre Constanța, să fie terminată”, a declarat Grindeanu la începutul lunii iulie, citat de Gândul.ro.

El a precizat că, în discuțiile pe care le-a avut cu antreprenorul, acesta s-a angajat ca în luna noiembrie să termine cei 2 km de pe lotul 3 – A0 Nord, necesari pentru a face legătura cu DN2.

VIDEO


Sursa: Irinel Scrioșteanu – Facebook

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide