Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea loc pe 19 mai la București

Autor: Ionuț Vîlciu 13 mai 2024 Știri auto

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea loc anul acesta pe 19 mai, concomitent în 950 de orașe din 105 țări din întreaga lume, inclusiv în București. Evenimentul aliniază din nou proprietari de motociclete clasice, neo retro și custom într-un marș al camaraderiei și al mobilizării pentru sănătatea bărbaților.

Distinguished Gentleman’s Ride reprezintă o mișcare globală, desfășurată în parteneriat cu Movember, și celebrează bonomia și spiritul de întrajutorare pentru conștientizarea cancerului de prostată și a suicidului în rândul bărbaților. Bucureștiul este pe harta globală a mișcării de 12 ani. De atunci, fenomenul Distinguished Gentleman’s Ride Bucharest a ajuns să strângă peste 300 de rideri și alte sute de susținători la ediția 2023.

De-a lungul timpului, evenimentul au avut drept ambasadori oameni precum Doru Trascău (The Mono Jacks), Cabral, Dani Oțil sau Jean Gavril. Ediția de anul acesta este susținută de Mihai Petre, coregraf și jurat TV, iar tema globală din 2024 este „Side by side”.

Distinguished Gentleman’s Ride 2024 îl va avea drept ambasador pe Mihai Petre

„Este o mare bucurie și o onoare în același timp să fiu ambasadorul DGR București anul acesta. DGR este o călătorie deosebită, o metaforă pentru un drum pavat cu cele mai bune intenții, cu o destinație frumoasă, un scop final nobil: conștientizarea problemelor bărbătești – lupta cu cancerul de prostată și cu suicidul în rândul bărbaților. Eleganța, stilul, rafinamentul au fost întotdeauna alegerile mele, exact ca într-un dans, exact ca în fiecare an la DGR atunci când defilăm unul lângă celălalt, cu stil,  pentru o cauză mai presus de noi înșine. De aceea mă alătur cu convingere acestui eveniment. Sper să ne vedem si să ne bucurăm împreună pe 19 mai”, a declarat Mihai Petre.

Scopul DGR și Movember la nivel global este strângerea de fonduri caritabile în lupta pentru sănătatea bărbaților, prevenția cancerului de prostată printr-un simplu test de sânge (PSA) și conștientizarea acestor probleme. 510.000 de bărbați se sinucid la nivel global în decursul unui an, mai exact 1 persoană/minut. România înregistrează de 5 ori mai multe cazuri de suicid la bărbați decât la femei, iar incidența cancerului și mortalitatea cauzată de cancer depășesc media UE, cu 283 de decese la 100.000 de locuitori, versus 264 în UE.

Cea mai recentă statistică la nivel mondial plasează cancerul de prostată ca fiind cel mai frecvent tip de cancer la bărbații de peste 45 de ani, cu o medie de 300 de bărbați diagnosticați cu cancer de prostată zilnic în lume. Evenimentul lansează un semnal de alarmă pentru conștientizarea acestor probleme și prevenirea lor printr-un îndemn la vizite medicale și controale periodice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DGR


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide