Detalii despre motorizările noului Opel Mokka – GALERIE FOTO
Imediat după prezentarea noului model electric cu baterie Opel Mokka-e, producătorul auto versiunele cu motoare cu ardere internă.
Cu nivelul de echipare GS Line, Opel oferă o versiune a modelului Mokka cu un aspect sportiv. Acesta include ornamente și embleme exterioare negre în locul celor cromate, tapiserie din material textil pentru scaunele din față, ornament roșu pentru panoul de instrumente, jante din aliaj ușor cu finisaj negru, plafonul în două culori și capitonajul negru al plafonului.
Noul Mokka are tehnologii inovatoare de la autovehiculele din clasele superioare. Printre acestea se numără sisteme avansate precum ACC (tempomatul avansat) și Active Lane Positioning (poziționarea activă pe banda de circulație) Sistemul de iluminare oferă, de asemenea, tehnologii de vârf cu faruri adaptive, anti-orbire IntelliLux LED® matrix cu 14 elemente, o dotare unică în aceast segment.
Toate versiunile modelului Mokka sunt echipate standard cu lumini LED în partea frontală și cea din spate, frână de parcare electrică și sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere. De asemenea, sunt disponibile o cameră video panoramică pentru marșarier cu unghi de 180 de grade și un sistem de asistare la parcare.
Noul Mokka se bazează pe o versiune nouă a platformei CMP. Acest sistem modular cu greutate redusă reușește o economie de până la 120 de kg față de generația anterioară.
Motoarele pe benzină și diesel a lui Mokka au puteri cuprinse între 100 cp și 130 cp
Motorul de bază 1.2 Turbo produce 100 cp și este combinat cu o transmisie manuală cu șase trepte de viteză. Performanțele mai ridicate sunt asigurate de motorul 1.2 Turbo 130 cp (asemenea fratelui său în trei cilindri, cu injecție directă, câștigător al premiului Motorul Internațional al Anului în perioada 2015-2018).
Noul Mokka cu motor de 130 cp și transmisie manuală atinge o viteză maximă de 202 km/h, accelerând de la zero la 100 km/h în 9,2 secunde. La fel de impresionant este și motorul 1.2 Turbo care dezvoltă 100 cp. Cu o viteză maximă de 182 km/h, autovehiculul accelerează de la zero la 100 km/h în aproximativ 11 secunde.
Celor două motoare pe benzină li se alătură un motor diesel de 1,5 litri, cu transmisie manuală cu șase trepte de viteză, care produce 110 cp și un cuplu maxim de 250 Nm.
Fanii mobilității electrice pot comanda modelul Opel Mokka-e. Platforma modulară comună (CMP) poate fi utilizată împreună cu o gamă variată de sisteme de propulsie.
Mokka are sisteme de asistență și tehnologie de iluminare de ultimă oră
Noul Mokka sosește în segmentul B cu inovații de top disponibile până de curând doar autovehiculelor din clasa de lux. Sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor funcționează la viteze mai mari de 5,0 km/h.
Tempomatul adaptiv menține o anumită distanța între Mokka și autovehiculul din față, utilizând senzorii radar și cei ai camerelor. Tempomatul funcționează la viteze cuprinse între 30 și 180 km/h.
Toate versiunile noului Mokka sunt echipate cu cea mai recentă generație de lumini LED – de la luminile diurne cu grafică specifică Opel și până la farurile și proiectoarele de ceață.
Sunt disponibile diferite scaune ergonomice reglabile pe 6 direcții, cu posibilitate de reglare individuală. Puteți alege între un interior sportiv cu piele Alcantara sau un interior îmbrăcat complet în piele clasică – opțiuni neobișnuite pentru autovehiculele din segmentul B. Piesa de rezistență este scaunul cu tapiserie din piele, încălzit, cu suprafață perforată și funcție de masaj pentru șofer.
Telefoanele compatibile pot fi încărcate aici prin inducție (wireless). Noul Mokka oferă noua gamă de sisteme de infotainment: Multimedia Radio și Multimedia Navi cu un ecran tactil color cu diagonala de 7 inch, precum și vârful de gamă, Multimedia Navi Pro, cu un ecran tactil color cu diagonala de 10 inch. Monitoarele sunt integrate datorită noului concept Pure Panel de la Opel și sunt poziționate ideal către șofer.
Sistemele multimedia compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto pot fi controlate prin comandă vocală.