Despăgubiri de 100.000 de lei pentru un accident provocat de propriul soț. Cine achită acești bani?

Autor: Radu Țuțulan 29 iul. 2024 Știri auto
Despăgubiri de 100.000 de lei pentru un accident provocat de propriul soț. Cine achită acești bani?

O femeie din Iași a primit despăgubiri de 100.000 de lei după ce a fost rănită într-un accident provocat de propriul soț. Aceasta era pasager în mașina condusă de bărbat și a suferit multiple fracturi. Pe cine a obligat instanța de judecată să achite aceste despăgubiri?

O ieșeancă a ajuns să fie despăgubită pentru rănile căpătate într-un accident provocat de propriul soț. Femeia era pasager în mașina condusă de acesta, iar în urma accidentului a suferit răni multiple.

Instanța de judecată a decis că femeia trebuie să primească despăgubiri pentru chinul îndurat.

Despăgubiri pentru un accident provocat de propriul soț

În iulie 2021, femeia era pasageră în autoturismul condus de soțul său. Pe DN 24, în Satu Nou, pe sensul de mers dinspre Vaslui spre Iași, bărbatul a adormit la volan.

Autoturismul a părăsit partea carosabilă și a lovit puternic un cap de pod. Femeia a suferit multiple fracturi și fisuri ale vertebrelor. A avut nevoie de mai bine de o lună de îngrijiri medicale.

Dar și astăzi poartă un corset cu tijă metalică de susținere a coloanei vertebrale, iar cinci vertebre sunt prinse în șuruburi. Durerile de coloană au devenit cronice, iar zilnic ambele picioare îi amorțesc, scrie Ziarul de Iași, care a descoperit acest caz.

În septembrie anul trecut, femeia s-a adresat instanței și a solicitat acordarea unor daune morale în valoare de peste 400.000 de lei. Intimată, firma de asigurări la care soțul acesteia avea asigurare RCA în momentul în care a produs accidentul, a propus, în schimb, o despăgubire de 10 ori mai mică.

Instanța a stabilit cu cât va fi despăgubită femeia și cine plătește banii

Instanța de judecată a respins ambele solicitări ale părților. Judecătorii au realizat propria evaluare și au stabilit că suma de 100.000 de lei ar reprezenta o satisfacție echitabilă.

Acești bani ar urma să fie plătiți de firma de asigurări la care bărbatul încheiase asigurarea RCA a vehiculului.

Însă, decizia Tribunalului nu a fost agreată de femeie, care a formulat apel. Contestația va fi analizată de magistrații Curții de Apel, care va stabili o soluție definitivă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide