De unde provin numele câtorva dintre cele mai cunoscute mașini de pe piață
Te-ai întrebat vreodată de unde provin numele unora dintre cele mai apreciate modele de pe piața auto? Oare este vorba despre niște simple strategii de marketing gândite de echipele de branding din cadrul producătorilor auto sau există niște explicații mai complexe în spatele acestor denumiri?
Hai să aflăm explicațiile din spatele unora dintre cele mai enigmatice nume din industrie!
Alfa Romeo MiTo
Alfa Romeo a ales numele MITo din două motive extrem de simple. Primul dintre ele se referă la faptul că mașina a fost dezvoltată la Milano și asamblată la Torino. Apoi, cuvântul “mito” înseamnă “mit” în limba italiană. Fără doar și poate, cei de la Alfa Romeo își puseseră toate speranțele în acest model!
Bentley Bentayga
Bentley s-a folosit de numele unui vârf muntos din Insulele Canare pentru a își boteza primul SUV din portofoliu. Constructorul britanic nu a oferit însă detalii cu privire la motivația care a stat în spatele alegerii acestui vârf muntos. Totuși, trebuie să recunoaștem că numele Bentley Bentayga suna foarte bine!
Chevrolet Camaro
Atunci când Chevrolet a lansat modelul Camaro în anul 1967, majoritatea mașinilor ce se regăseau în portofoliul constructorului de peste Ocean aveau nume care începeau cu litera C. Echipa de branding care a avut ca sarcină găsirea unui nume a întocmit o listă cu aproximativ două mii de cuvinte care începeau cu litera C. Deși nu înseamnă nimic în nicio limbă, Camaro a fost câștigătorul.
Ferrari GTC4Lusso
În primul rând, GTC este un tribut adus modelelor clasice din portofoliul constructorului de la Maranello. Apoi, cifra 4 semnifică faptul că vorbim despre o mașină cu patru locuri. În cele din urmă, cuvântul “lusso” înseamnă “lux” în limba italiană.
Lamborghini Aventador, Huracan, Urus
Lamborghini are în spate o întreagă istorie în ceea ce privește denumirea mașinilor sale după taurii de luptă. Aventador este numele unui taur care a primit un premiu pentru curajul arătat în anul 1993. Huracan te-ar putea duce cu gândul la cuvântul spaniol pentru “uragan”, însă este vorba de fapt tot despre un taur de luptă care a luptat în anul 1879. În cele din urmă, Urus nu a luptat niciodată într-o arenă, însă este un taur de dimensiuni impresionante care a dispărut încă din secolului al XVII-lea.
Sursa: Autocar