De la piano, la allegro – Sunetul noii Alfa Romeo 33 Stradale încântă urechile pasionaților de pretutindeni – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 02 aug. 2024 Știri auto
De la piano, la allegro – Sunetul noii Alfa Romeo 33 Stradale încântă urechile pasionaților de pretutindeni – VIDEO

Alfa Romeo anunță că dezvoltarea dinamică a modelului 33 Stradale se desfășoară conform planurilor și ne oferă un clip cu sunetul produs de motorul acestui supercar exclusivist.

În urmă cu aproape un an, Alfa Romeo prezenta cel mai nou supercar al său, intitulat 33 Stradale. Acest nou model exclusivist va fi produs în numere limitate, iar dezvoltarea dinamică a acestuia decurge conform planurilor, potrivit Alfa Romeo.

Prototipul prezentat acum aproape un an la Muzeul Alfa Romeo din Arese își continuă turneul internațional, participând la cele mai mari evenimente auto din lume – cel mai recent fiind Goodwood Festival of Speed.

Motorul termic V6 folosit pentru 33 Stradale dezvoltă 620 CP, la fel ca în cazul lui Maserati MC20, mașină cu care Alfa Romeo 33 Stradale împarte o parte din componente, inclusiv elemente de șasiu. Puterea motorului este transmisă exclusiv roților spate prin intermediul unei cutii cu dublu ambreiaj și 8 rapoarte.

Alfa Romeo 33 Stradale – Cum sună motorul V6 de peste 600 CP

Conform celor comunicate inițial de Alfa Romeo, noul 33 Stradale poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde și poate atinge o viteză maximă de 333 km/h.

Produs de Alfa Romeo Centro Stile, noul 33 Stradale este inspirat de modelul istoric din 1967. Limitat la doar 33 de exemple, 33 Stradale a fost disponibil în variantele Tributo și Alfa Corse, pentru că toate au fost achiziționate.

Clipul publicat de Alfa Romeo, intitulat „De la piano, la allegro” este deschis de o scenă în care ni se prezintă designul interior și exterior al mașinii, în timp ce pe fundal putem auzi notele produse de un pian.

Apoi, mașina se trezește la viață și putem auzi cum motorul V6 pornește. De aici, clipul ne duce pe un drum virajat, alături de 33 Stradale. Aici putem auzi sunetul motorului V6 supraalimentat. De asemenea, Alfa Romeo a anunțat inițial că vor exista și exemplare pur electrice ale noului 33 Stradale. Nu știm cifre exacte, dar producătorul spunea atunci că ne putem aștepta la peste 750 CP și circa 450 km autonomie. Totuși, acea versiune nu produce aceste sunete.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide