Dacia vrea să aducă pe piață noi modele. Ce mașini are în plan producătorul de la Mioveni?

Autor: Ionuț Vîlciu 15 oct. 2024 Știri auto
Dacia vrea să aducă pe piață noi modele. Ce mașini are în plan producătorul de la Mioveni?

Dacia vrea să își extindă gama de modele în următorii ani. Producătorul ia în calcul un nou break, o nouă electrică de mici dimensiuni, dar se gândește și la un vehicul interesant pentru zonele aglomerate.

Ultimii ani au reprezentat o creștere importantă pentru Dacia atât la capitolul vânzări, cât și pentru modul în care marca este percepută. În prezent, Dacia are în gamă șapte modele dacă includem și SUV-ul Bigster, proaspăt prezentat. Însă, producătorul de la Mioveni vrea să se extindă, potrivit Autocar.

Se pare că Dacia ia în considerare noi segmente în care să se aventureze cu modele noi în anii ce urmează. Am putea vedea o nouă mașină electrică de oraș, un break, dar și un cvadriciclu electric, așa cum era Renault Twizy.

CEO-ul Dacia, Denis Le Vot, a vorbit despre viitoarele modele ale brandului, dar nu a divulgat prea multe detalii despre forma pe care o vor lua următoarele două maşini de segment C, dar a clarificat că vor fi „forme diferite, denumiri diferite, totul diferit” în comparație cu gama existentă de modele.

Dacia este prezentă la Salonul de la Paris cu noul Bigster

Ambele mașini vor fi construite pe arhitectura modulară CMF-B a Grupului Renault, care se poate întinde până la 4,6 metri lungime și este foarte probabil să fie oferite inițial cu propulsoare hibride, urmând ca versiuni electrice să fie lansate ulterior.

Următoarea mașină va fi un alt model ce va concura în segmentul C, exact ca Bigster. „Următorul model este gata. Am aranjat ultimele mici detalii în urmă cu câteva săptămâni și acum intră în procesul de fabricație”, a spus el.

Dacia participă la Salonul Auto de la Paris, iar vedeta standului producătorului este, bineînțeles, noul SUV Bigster. Cel mai mare și mai scump model din istoria Dacia împarte platform cu Duster, însă oferă mai mult spațiu și dotări suplimentare de confort, precum scaune electrice, hayon cu acționare electrică sau un plafon panoramic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide