Dacia face concedieri voluntare. Salariul compensatoriu poate depăși 40.000 de euro

Autor: Radu Țuțulan 09 sept. 2024 Știri auto

Dacia a început un amplu program de concedieri voluntare. Angajații care decid de bună-voie să renunțe la contractul colectiv de muncă pot primi salarii compensatorii de peste 40.000 de euro.

Angajații Dacia au primit o notă de informare din partea conducerii prin care sunt notificați cu privire la posibilitatea concedierii voluntare.

Mai exact, compania este dispusă să plătească o sumă compensatorie tuturor celor care își dau demisia în perioada viitoare.

Dacia face concedieri voluntare

Într-o informare transmisă angajaților, Automobile Dacia precizează că oferă cel puțin 22.000 de lei celor care își dau demisia.

Această sumă compensatorie este acordată prin programul de concedieri voluntare desfășurat de companie.

Automobile Dacia va face reduceri de personal ca urmare a unor modificări pe linia de producție, scrie observatornews.ro.

În perioada următoare urmează întreruperi de activitate, finalizări de proiecte, automatizări, robotizări, digitalizări și alte modificări de structuri sau de posturi.

Dacia va opri producția Jogger în România, în acest an, care a intrat deja pe liniile de fabricație din Tanger, Maroc.

În locul acestui model urmează să intre în producție Bigster. Însă volumele acestuia vor fi mai reduse în primul an de la debutul pe piață.

Fabrica din România va mai avea alocate alte două modele, dar acestea vor intra în fabricație abia în 2026.

În plus, Dacia a continuat să-și modernizeze o bună parte din activitățile de producție cu ajutorul roboților industriali. Iar asta conduce la necesitatea concedierii de angajați.

Salariul compensatoriu poate depăși 40.000 de euro

Suma minimă acordată angajaților Dacia care sunt de acord cu plecarea voluntară este de 22.000 de lei. Însă, ce care au o vechime mai mare în companie și au boli profesionale pot primi peste 200.000 de lei.

Conform notei informative, Dacia va acorda salarii compensatorii astfel:

  • 22.000 lei – angajați care au mai puțin de 2 ani vechime;
  • 55.000 lei – angajați care au între 2 și 4 ani vechime;
  • 98.000 lei – angajați care au între 4 și 8 ani vechime;
  • 120.000 lei – angajați care au între 8 și 12 ani vechime;
  • 150.000 lei – angajați care au între 12 și 16 ani vechime;
  • 185.000 lei – angajați care au între peste 16 ani vechime;
  • 195.000 lei – angajați recomandări medicale de schimbare a locului de muncă sau situații de acest gen, indiferent de vechime.
  • 210.000 lei – angajați înregistrați cu boli profesionale sau accidente de muncă, indiferent de vechimea în companie.

De asemenea, cei care acceptă concedierea voluntară vor avea, în continuare, posibilitatea de a achiziționa o mașină Dacia, Renault sau Nissan la preț redus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide