Am condus Dacia Duster 2024! Este sau nu regele SUV-urilor accesibile – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 iun. 2024 Știri auto

A venit timpul! Dacia Duster 2024 a ajuns în testele ProMotor. Am condus cel mai așteptat SUV al anului și revenim cu informații despre cum se prezintă cea de-a treia generație Duster.

Cu noua generație Dacia Duster am luat pentru prima dată contact în toamna anului trecut, în cadrului unei prezentări statice. Acum, jumătate de an mai târziu, a venit timpul să conducem ceea ce ar putea fi cel mai așteptat SUV pentru clienții români în 2024.

Ne-a fost pusă la dispoziție o Dacia Duster în echipare Journey, cu motorizarea full-hybrid de 140 CP. Sistemul hibrid are la bază un motor de 1,6 litri, pe benzină, natural aspirat și folosește o cutie de viteze automată multimodală, fiind și singura motorizare ce oferă o transmisie automată.

Cât costă Dacia Duster 2024?

În echiparea de bază Essential, dotată cu motorizarea de 1 litru GPL, care produce 100 CP, Dacia Duster costă 18.800 de euro. Un exemplar precum cel testat de noi, o echipare Journey cu motorizarea Hybrid 140, are un preț de listă de 27.850 de euro cu TVA inclus.

Indiferent de echipare, Duster beneficiază de faruri cu tehnologie LED, mai puțin pentru faza lungă. Mașina testată de noi a fost dotată cu sistemul de camere 360 și senzori de parcare față/spate. De asemenea, un element care contribuie la aspectul mai robust și mai masiv al noii generații este reprezentat de jantele de 18 inch, care vin în standard pe nivelul de echipare Journey.

Duster stă bine și la capitolul practicalitate, mai ales că portbagajul oferă până la 474 de litri. Cu toate acestea, la versiunea hibridă este ceva mai mic, oferind 430 de litri.

Noi tehnologii la interior

Noul Duster încă nu a fost testat de către Euro NCAP, dar Dacia a inclus mai multe sisteme de siguranță pentru noul său model. Toate versiunile beneficiază de pilot automat, senzori de parcare spate sau frânare automată.

Designul interior a suferit schimbări majore, iar tema literei Y este vizibilă peste tot prin cabină – de la aeratoare și până pe fețele de uși. Toate modelele, mai puțin versiunea de bază, primesc un tablou de bord digital. Acesta este acompania de un ecran central de 10,1 inch pe care rulează un sistem de infotainment bazat pe Android Automotive. De asemenea, oferă conectivitate Android Auto și Apple CarPlay Wireless, iar pe această versiune de top este montat inclusiv un încărcător wireless pentru telefon.

Per total, Duster este o mașină mai matură, ba chiar una dintre cele mai plăcute mașini la condus din clasa sa. Noua generație este mai bine antifonată, mai tehnologizată, mai sigură și mai eficientă. Dacă este o mașină scumpă sau ieftină rămâne la latitudinea dumneavoastră, dar, cu siguranță Duster este o mașină dezirabilă pentru clienții de pretutindeni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide