Dacia Bigster va fi prezentată oficial pe 14 octombrie, la Salonul Auto de la Paris

Autor: Ionuț Vîlciu 06 sept. 2024 Știri auto

Viitorul SUV de la Dacia va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris. Bigster va fi concurentul Dacia în segmentul SUV-urilor compacte, fiind mai spațios și mai scump decât noul Duster.

Renault și Dacia vor participa la Salonul Auto de la Paris 2024, iar producătorul de la Mioveni are în față o lansare foarte importantă. Este vorba, bineînțeles, despre viitoarea Dacia Bigster, care urmează să fie prezentată publicului pe 14 octombrie.

Viitorul Bigster va fi concurentul producătorului în segmentul SUV-urilor compacte, atât de disputat în ultimii ani. Pe lângă viitorul Bigster, cei ce vor participa la Salonul Auto de la Paris vor putea vedea expuse și modele precum noua Dacia Duster, Spring actualizat, Jogger sau Sandero. De asemenea, vor putea vedea și prototipul Sandrider, cu care Dacia va participa în Raliul Dakar în 2025.

Deocamdată nu avem date tehnice referitoare la noul model al producătorului român, dar știm că va avea un design asemănător cu cel al noului Duster.

Ce alte noutăți aduce Renault la Salonul Auto de la Paris 2024?

Grupul Renault va fi prezent la acest eveniment cu toate brandurile sale, inclusiv Dacia sau Alpine. Francezii au în plan să aducă la Paris nu mai puțin de șapte premiere mondiale, dar și două concepte.

Potrivit Profit.ro, Renault va aduce la Paris inclusiv un nou model de segment B, complet electric. Acesta va fi numit Renault 4, o mașină cu zero emisii chiar mai accesibilă decât noul Renault 5, care este inspirată de conceptele pe care producătorul francez le-a prezentat publicului în ultimii ani. Divizia Pro+ a mărcii va prezenta un concept-car al unui LCV de generație viitoare. De asemenea, un Master cu propulsie pe hidrogen va completa gama de vehicule comerciale.

Alpine va prezenta conceptul A390_B, care anticipează un viitor model fastback, ce va fi lansat în 2025. Lângă el va fi expus și noul A290, versiunea sportivă a noului Renault 5. Un concept intitulat Alpenglow Hy6, echipat cu un motor termic în 6 cilindri, dar alimentat cu hidrogen, va fi de asemenea expus la Paris.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide