Șoferii trebuie să respecte mai multe reguli care se aplică în cazul circulației în sensul giratoriu. De exemplu, prioritatea se acordă în mod distinct, oprirea este interzisă iar anumite manevre nu pot fi efectuate. De exemplu, dacă ai ratat ieșirea, este legal să dai cu spatele în sensul giratoriu?
La întâlnirea unui sens giratoriu, conducătorii auto trebuie să țină cont de mai multe reguli care se aplică în cazul acestor tipuri de intersecții.
În primul rând, acordarea de prioritate se face distinct de alte intersecții.
În cazul unui sens giratoriu cu o singură bandă, cei aflați în interiorul giratoriului au prioritate. Ceea ce înseamnă că șoferii care urmează să pătrundă, indiferent de direcția din care vin, trebuie să cedeze trecerea.
Dar, administratorul drumului poate stabili ca prioritatea să fie doar pentru o anumită bandă sau direcție. Asta se va semnaliza prin montarea unor indicatoare specifice, de cedare a trecerii și prioritate.
În cazul sensurilor giratorii cu mai multe benzi de circulație, se aplică regulile de circulație pe benzi. Ceea ce înseamnă că șoferii sunt obligați să semnalizeze când schimbă banda și să acorde prioritate celor aflați deja pe respectiva bandă.
Dar, vor avea în continuare prioritatea în fața celor care urmează să pătrundă în sensul giratoriu.
În sensul giratoriu, întotdeauna, se circulă într-o singură direcție.
Astfel, în România, unde se circulă pe partea dreaptă a drumului, sensul de mers în giratoriu e în direcția inversă acelor de ceasornic. Deci, de fiecare dată când pătrunzi în sensul giratoriu, trebuie să ocolești centrul intersecției prin partea dreaptă.
De asemenea, Codul Rutier stabilește și alte reguli de circulație în sensul giratoriu și interdicții:
Așadar, dacă ai ratat ieșirea, nu este legal să dai cu spatele în sensul giratoriu. Ci, pur și simplu îți continui deplasarea și mai faci un tur al intersecției pentru a ajunge din nou la ieșirea dorită.