Cupra Ateca 1.5 TSI – Agresiv la exterior, cuminte la interior – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 iun. 2024 Știri auto

Cupra a devenit rapid un jucător important pentru Grupul Volkswagen. Unul dintre cele mai vândute modele a primit acum două noi motorizări și o serie de actualizări.

SUV-ul Ateca a fost lansat în 2016, purtând inițial sigla Seat, dar, odată cu transformarea Cupra într-un brand independent, Ateca a rămas un model de performanță în gama noului producător.

Primul model de sine stătător al mărcii Cupra a primit o serie de actualizări prin care spaniolii speră să atragă și mai mulți clienți. În primul rând, Cupra Ateca primește două noi motorizări, care vor fi mai atractive pentru clienții care nu caută atât de multă putere.

Cine își dorea până acum SUV-ul Cupra Ateca nu avea altă soluție decât motorizarea de 2.0 litri, care produce 300 CP. Tocmai din acest motiv, spaniolii s-au gândit că este timpul ca în oferta SUV-ului Ateca să își facă loc alte două motorizări noi, nu chiar atât de puternice.

Cupra Ateca este disponibilă și motoare mai cuminți

Prima motorizare propusă de cei de la Cupra pentru Ateca este cea de 1.5 litri, capabilă să dezvolte 150 CP. De asemenea, va fi disponibilă și o motorizare de 2.0 litri, care livrează 190 CP. Oricare ar fi alegerea clienților, motoarele sunt cuplate la o transmisie automată cu 7 trepte. Cu toate acestea, doar motorizarea de 2.0 litri beneficiază și de tracțiune integrală.

Pe lângă aceste două noi motorizări, Cupra Ateca a primit la interior un set nou de scaune sport și un volan Cupra. De asemenea, la nivelul habitaclului vom regăsi și mai multe inserții specifice și cusături în culoarea cuprului.

Ne pare bine să vedem comenzi fizice la nivelul interiorului. Cupra a ales să păstreze butoane clasice pe volan și nu a integrat comenzi capacitive, așa cum am văzut pe alte modele ale grupului. De asemenea, comenzile climatizării au rămas în format fizic, fiind montate sub sistemul de infotainment.

Motorizarea testată de noi, cea de 1.5 litri, dezvoltă 150 CP și 250 Nm. Disponibilă exclusiv cu tracțiune față și cutie automată DSG cu 7 trepte, mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 9 secunde. În România, prețurile pentru Cupra Ateca încep de la 36.802 euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide