Cum vei putea cere restituirea vechii taxe auto, fără proces. Descarcă aici formularul

Autor: ProMotor, Gândul.info 07 ian. 2016 Știri auto

 

 

Procedura care va permite proprietarilor de maşini să ceară restituirea integrală (nu doar parţială) a vechii taxe auto, fără a deschide o acţiune în instanţă, a fost publicată recent în forma unui proiect de ordin, informează avocatnet.ro. Cererile de restituire vor putea fi depuse după ce procedura va fi aprobată şi publicată în Monitorul Oficial. 

Începând cu luna septembrie a lui 2015 a intrat în vigoare ordonanţa nr. 40/2015 prin care persoanele care au achitat deja taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, pot cere restituirea lor pe cale administrativă, fără a mai fi nevoie de o acţiune în instanţă.

Până în septembrie 2015 legislaţia prevedea că se putea solicita doar restituirea parţială a vechii taxe auto, doar în cazul când aceasta era mai mare decât actualul timbru de mediu.

Citeşte şi 5 maşini premium second hand mai ieftine de 8.000 de euro

Citeşte şi Cum vei putea cere restituirea vechii taxe auto, fără proces. Descarcă aici formularul 

Citeşte şi „Dacia este un Lidl al maşinilor”

Citeşte şi Cum să-ţi dezabureşti cel mai rapid parbrizul – Metoda NASA

Totuşi, pentru ca proprietarii de maşini să poată cere efectiv banii înapoi de la stat, este nevoie de o procedură de restituire. Aceasta trebuia emisă de Fisc şi de Ministerul Mediului, conform legii, până la mijlocul lunii octombrie, însă a fost lansată în dezbatere publică abia spre sfârşitul lunii decembrie.

Pentru restituirea vechii taxe şi a dobânzilor aferente solicitanţii vor trebui să depună la organele fiscale, sau vor putea să le transmită prin poştă (cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire), o cerere şi următoarele documente:

Click pentru a mări imaginea

  • actul de identitate al persoanei fizice/al reprezentantului persoanei juridice, împreună cu împuternicirea dată acestuia (copie);
  • documentul care atestă plata taxei speciale, a taxei pe poluare sau a taxei pentru emisiile poluante (în lipsa acestui document, verificarea plăţii se va face în baza informaţiilor deţinute de autorităţi);
  • cartea de identitate a vehiculului şi certificatul de înmatriculare (original şi copie).

Cererea va putea fi depusă cel târziu până în data de 31 decembrie 2020, iar pe lângă aceasta, în mod obligatoriu, cererea va trebui să conţină şi contul bancar în care urmează să fie restituită suma cuvenită contribuabilului.

Citeşte şi FOTO. Cum încearcă un şofer să-şi vândă Loganul galben care ”nu a fost taxi”

Citeşte şi Au crezut c-au scăpat de dracu şi au dat de tac-su’!

Citeşte şi Cele mai tari maşini americane clasice, aflate la vânzare în România – GALERIE FOTO

Citeşte şi Cum se calculează tariful UBER care a enervat utilizatorii. Factorul de multiplicare – explicat de companie pentru ProMotor

Citeşte şi 7 lucruri pe care să NU le faci la volan, pe polei şi gheaţă

Citeşte şi „Cea mai sigură maşină din lume”, construită de dictatorul Gaddafi. Cum arăta „Racheta Libiană” – GALERIE FOTO

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide