De la banala ţeapă pe care o poţi lua când îţi cumărari o maşină SH din târg, la infractori deghizaţi în poliţişti, metodele de a înşela sunt extrem de diversificate.
Aşadar am făcut o listă cu câteva înşelătorii „clasice” de care ar fi bine să ştii, indiferent că vrei să îţi cumperi o maşină sau vrei să preîntâmpini orice eveniment neplăcut ce ar putea apărea în timpul unei călătorii.
Un principiu de bază pentru ca înşelătoria să funcţioneze este să iei omul repede. Îl bombardezi cu informaţii apoi îi ceri ceva (bani) cât mai repede, fără să aibă timp să gândească. Nu-l lăsa să se concentreze, abureşte-l, pentru că altfel se prinde de ţeapă.
După cum spunea şi celebrul Gheorghe Dinică, în filmul „Filantropica” – mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană, exact pe asta se bazează şi modul de gândire al infractorilor. Încearcă să creeze o poveste, un context favorabil, care să fie cât mai credibil, pentru ca apoi să acţioneze.
Pe de altă parte mai sunt şi tâlhăriile, care folosesc şi violenţa. De acestea te poţi feri evitand afişarea ostentativă a unor bunuri.
Iată câteva din metodele de tâlhărie pe care le cunoaştem. Lista aceasta poate fi oricând extinsă, deoarece unii caută în permanenţă modalităţi de a obţine bani cît mai uşor, fără să muncească.
Află metoda ”Împrumută-mi telefonul să sun după ajutor”
Află metoda Maşina rămasă fără benzină
Află metoda Metoda ”Benzină în schimbul unor bijuterii”
Află metoda ”Accidentul”
Află metoda ”Maşină de vânzare pe net, cu proprietar plecat din ţară”
Află metoda ”Avansul pentru întocmirea actelor”
Află metoda ”Bruiajul telecomenzii”
Află metoda ”Şoferului care pare că îţi face o favoare lasându-te să treci dar te loveşte intenţionat”
Află metoda ”Aviz şoferiţelor: furturile de la trecerile pentru pietoni”
Află metoda ”Furt din maşina parcată în timp ce aştepţi pe cineva cu geamurile deschise”
Află metoda ”Inţeparea roţilor şi furtul poşetei cu bani”
Află metoda ”Aruncarea ouălor pe parbriz”