Cum poți menține mașina rece pe timpul verii. Care sunt cele mai utile trucuri

Autor: Radu Țuțulan 11 iul. 2024 Știri auto

Căldura extremă poate să producă daune semnificative mașinii, dar și șoferii pot fi afectați de temperaturile foarte ridicate din interiorul vehiculului. Iată care sunt cele mai utile trucuri prin care poți menține mașina rece pe timpul verii.

România se află, în această perioadă, sub atenționare de Cod Roșu de caniculă. În mare parte din țară, temperaturile se apropie de 40 de grade Celsius, la umbră.

În bătaia directă a soarelui, căldura resimțită e cu cel puțin 10 grade mai intensă. Așa că, pentru a vă feri mașina de aceste temperaturi extreme, există câteva trucuri destul de utile.

Cum poți menține mașina rece pe timpul verii

Pentru a menține mașina rece pe timpul verii, e indicat să ții cont de o serie de detalii:

  • mașina să fie parcată la umbră;
  • să fie utilizate parasolar sau dispozitive de umbrire;
  • aerul condiționat să funcționeze la parametri optimi;
  • geamurile să nu fie închise complet.

Desigur, există mai multe trucuri utile prin care șoferii își pot proteja mașina de arșița verii.

Care sunt cele mai utile trucuri prin care poți menține mașina rece

Iată câteva trucuri prin care poți menține mașina rece pe timpul verii.

1. Parcarea la umbră poate ajuta la menținerea temperaturii interioare a mașinii mai rece prin blocarea razelor soarelui. Încercați totuși să țineți cont de mișcarea soarelui pe parcursul zilei atunci când alegeți un loc de parcare.

De asemenea, poate fi creată propria umbră. Dacă aveți posibilitatea, montați un cort sub care să lăsați mașina pe timpul zilei. Acesta se poate dovedi util și împotriva grindinei sau a excrementelor de păsări.

2. Parasolarul vă poate ajuta să vă protejați tabloul de bord și volanul de căldura soarelui. Totodată, temperatura din interiorul mașinii va fi mai scăzută datorită acestui truc. Dacă mașina e lăsată mai mult timp în soare, ar putea fi montat un parasolar și pe lunetă și geamurile laterale.

3. Aerul condiționat pornit la viteză maximă și setat temperatura minimă timp de câteva minute poate răcori mașina. Trebuie deschise complet geamurile și să conduceți astfel mașina timp de 1-2 minute. Asta va permite aerului fierbinte să iasă din mașină. Apoi, se închid geamurile și la fiecare 2-3 minute se scade câte o treaptă de viteză a aerului condiționat. Astfel, în aproximativ 10 minute temperatura din mașină ar trebui să ajungă la nivelul optim.

4. Geamurile coborâte 1-2 degete permit aerului să circule în interiorul mașinii. Astfel, căldura nu se va mai acumula în interiorul mașinii. În plus, și folia  solară poate ajuta la menținerea unei temperaturi acceptabile în interiorul vehiculului. Atenție, însă, aceasta trebuie să fie omologată și nu se poate aplica decât pe geamurile laterale din spate și pe lunetă.

5. Dispozitivele de răcire suplimentare pot ajuta la reducerea temperaturii din interiorul mașinii. Dacă scaunele sunt din piele sau vinil, trebuie acoperite cu un material din bumbac sau o pătură. De asemenea, pot fi folosite perne de răcire, care se montează pe scaun și pe spătar. Sunt fabricate, în general, dintr-un material tip fagure și permit aerului să circule sub partea posterioară și pe la spate.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide