Sărbătorile de iarnă sunt din ce în ce mai aproape, iar tot mai multe persoane aleg să își petreacă Crăciunul și Revelionul la munte. De multe ori drumul București – Brașov devine un adevărat chin pentru șoferi, mai ales în perioadele cu multe zile libere.
Șoferii pot ajunge la mai ușor la Brașov sau în stațiunile din împrejurimi prin alte rute ocolitoare. În acest articol îți prezentăm șase variante ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe Valea Prahovei, cu mențiunea că trebui să ai mașina echipată corespunzător pentru sezonul rece.
Potrivit G4Media.ro, Adevarul.ro a prezentat șase rute ocolitoare, cu mențiunea că timpii pot varia în funcție de trafic și vreme.
O variantă excelentă pentru a evita aglomerația de pe Valea Prahovei ar fi cea care începe pe Autostrada A1 și trece prin Pitești și Câmpulung și coboară în depresiunea Brașovului din Bran. Distanța este de aproximativ 280 de kilometri.
În condiții normale de trafic această călătorie de la București la Brașov ar dura patru ore.
O distanță și mai mică se parcurge pe această dură, care măsoară 210 de kilometri și se parcurge în condiții normale de trafic, în trei ore și jumătate.
O altă rută convenabilă este cea care trece prin Târgoviște și se evită aglomerația de la Comarnic. Șoferii pot coborî în Sinaia prin Pucioasa și Moroeni. Acest drum este cunoscut pentru că se urcă pe culmile Vârfului Păduchiosu.
Ruta măsoară aproape 190 de kilometri este un pic mai dificilă după ce se iese din Moroeni. Traseul București – Brașov ar trebui făcut în trei ore și jumătate.
Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase rute din acest top. Peisajul este unul superb, însă drumul prin munți este plin de serpentine. Drumul poate fi realizat cu orice mașină, dar polițiștii le recomandă șoferilor să fie echipeze mașinile cu anvelope de iarnă și lanțuri, dar și să aibă la ei o lopată și rezerve de nisip.
Traseul de 180 de kilometri s-ar parcurge tot în trei ore și jumătate.
Dacă până acum în top au fost recomandate doar trasee pentru orice tip de mașină, acesta este unul mai dificil, destinat mașinilor de teren bine echipate. De asemenea, polițiștii le recomandă șoferilor să evite această rută dacă ninge.
Drumul are aproximativ 190 de kilometri și se parcurge în cinci ore, dar oamenii nu aleg drumul doar pentru a ajunge la Brașov, ci și să admire priveliștea care este una spectaculoasă.
O altă rută pentru mașinile bine echipate pornește din București și trece prin Ploiești și Câmpina, apoi continuă prin Valea Doftanei și coboară apoi, din munți, în Săcele.
Ruta măsoară aproximativ 170 de kilometri și se parcurge în cinci ore.