Cum cureți găinațul de pasăre de pe mașină
Una dintre bucuriile sezonului cald este reprezentată de păsările care își fac veacul prin copaci. Nevoia de a parca mașina la umbră, adesea sub copaci, adaugă la această combinație ingredientul minune care reprezintă cel mai mare dușman al vopselurilor auto – găinațul de pasăre. Iată cum cureți cel mai ușor găinațul de pasăre de pe mașină și ce trebuie să știi pentru a nu pune în pericol vopseaua mașinii tale.
Potrivit legilor lui Murphy, imediat ce vei ieși cu mașina de la spălătorie, fie va ploua, fie o pasăre își va lăsa găinațul pe caroseria mașinii. Este inevitabil și asta se va întâmpla în maxim 3 ore de la achitarea tarifului de spălare. Oricât de neplăcută ar fi, ploaia nu va avea consecințe negative asupra mașinii, în afara urmelor de praf și mizerie. Găinațul de pasăre, pe de altă parte, este o cu totul altă ciorbă poveste, iar acesta riscă să distrugă nu doar vopseaua mașinii, ci și protecția anticorozivă a acesteia. Cel puțin asta spun specialiștii și cei care-și iubesc mașina mai mult decât își iubesc nevasta.
Dacă vă încadrați în această categorie, sau măcar doriți să păstrați aspectul „de nou” al mașinii pentru o perioadă cât mai îndelungată, ar trebui să vă impuneți ca obiectiv personal îndepărtarea găinaților de pasăre de pe mașină în cel mai scurt timp. Normal, aceștia se curăță cel mai ușor atunci când încă sunt în stare lichidă. Chiar dacă s-au uscat, însă, e bine să fie curățați cât mai curând posibil, folosind produse de îngrijire pentru caroserie, cum ar fi șamponul auto.
Șamponul auto conține nu doar substanțe pentru îndepărtarea murdăriei, ci și ingrediente care protejează vopseaua, ceea ce ar putea limita (sau nu) efectele viitorilor găinați asupra caroseriei. Noi recomandăm, dacă tot ați ajuns în acest punct al operației, să aplicați și un strat de ceară, pentru o protecție suplimentară. Nu doar că aceasta va proteja mai bine la găinații viitori, dar va reda și strălucirea vopselei.
Dacă găinațul de pasăre cade pe geamuri, este simplu: nu doar că îndepărtarea acestuia se face fără probleme folosind orice spray de curățare a geamurilor, dar nici consecințele nu sunt la fel de grave. O cu totul altă situație este, însă, când infamul găinaț ajunge pe chedere, caz în care va lăsa pete persistente. După curățare, trebuie să folosiți o substanță de protejare a chederelor, dar asta e deja la mintea cocoșului.
Dacă nu intenționați să folosiți mașina pentru o perioadă mai îndelungată, lucru de înțeles în perioada de carantină, nu ar strica să aruncați un ochi pe articolul în care explicăm cum păstrăm mașina în condiții optime pe perioada carantinei. Ne veți mulțumi la o bere, după ridicarea restricțiilor.