Cum arată noile radare ale Poliției Rutiere care sunt active în 2025. Vitezomanii vor primi amenda acasă

Autor: Radu Țuțulan 06 ian. 2025 Știri auto

Șoferii care depășesc viteza limită pe autostrăzile A1, A2 și DN2 vor primi amenda acasă. Poliția Română a activat sistemul e-SIGUR, iar primele dispozitive au fost instalate pe aceste șosele. Iată cum arată și cum funcționează noile radare.

Poliția Română a implementat primele radare / dispozitive fixe de detecție a vitezei.

Cum arată noile radare ale Poliției Rutiere

Acestea fac parte din sistemul e-SIGUR, care va monitoriza principalele drumuri din România.

Șoferii care depășesc viteza pe A1, A2 și DN2 vor primi amenda acasă.

Poliția Română a anunțat, printr-un mesaj pe Facebook, activarea primelor dispozitive din sistemul e-SIGUR.

Noul sistem e-SIGUR este activ! Cum funcționează? Camerele mobile (cunoscute sub numele de pistoale radar), amplasate pe marginea drumului, înregistrează activitatea din trafic în zona supravegheată. Înregistrările sunt trimise și analizate de polițiști. Abaterile sunt sancționate conform legii, după identificarea conducătorului auto. Amenda este expediată direct la domiciliu conducătorului auto, fără a fi necesară oprirea în trafic”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Unde este activ sistemul e-Sigur:

  • Autostrada A1;
  • Autostrada A2;
  • Drumul Național DN2 – județul Vrancea.

Sistemul urmează să fie extins la nivelul întregii țări, odată ce Poliția va achiziționa noi dispozitive.

Cum funcționează sistemul e-SIGUR

Astfel, șoferii care încalcă limita de viteză și sunt înregistrați de aceste dispozitive, vor primi amenda acasă.

În baza imaginilor video surprinse de radar, un ofițer de poliție va stabili cine este proprietarul vehiculului. Apoi, va transmite acestuia, prin poștă, o solicitare de declinare a identității șoferului.

Proprietarul vehiculului are obligația de a transmite datele de identitate ale persoanei care a condus autoturismul în momentul în care acesta a depășit limita de viteză.

Odată ce a fost stabilită identitatea șoferului, Poliția va transmite acestuia, tot prin poștă, sancțiunea dispusă. În cazul în care a fost dispusă și reținerea permisului de conducere, șoferul are obligația de a preda documentul la secția de poliție care a dispus sancțiunea.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Sursa foto: poza main - shutterstock.com, poze galerie - Politia Romana - Facebook


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide