Costumul de ‘Iron Man’ face minuni pe banda de producţie din fabricile Ford – VIDEO

Publicat: 10 11. 2017, 13:19

De când au apărut computerele, roboţii au tercut din zona de mit în cea de realitate. De la cei de pe liniile de producţie care au devenit tot mai umani cu braţele lor iscusite, la cei sexuali care arată mai bine decât prietena ta. Ştim deja despre ei, detaliem după 12 noaptea dacă e nevoie.

Stephen Hawking ne-a avertizat acum câteva zile. Trebuie să avem grijă cu inteligenţa asta artificială, fie că e la nivel de 0101001110, fie că e întrupată. Roboţii pot prelua puterea şi pot deveni mai inteligenţi decât noi. Iar Hollywood-ul ne mai dă şi el din când în când câte un bobârnac cu un SF (filmul #ExMachina rezolvă şi explicaţia asta, şi pe cea cu roboţii sexuali).

Acum nu mai vorbim de “dacă”, ci de “când” vom avea acces la roboţi care ne vor plimba câinii. Intligenţa artificială e prezentă în tot, în smartphone-uri atunci când intuiesc de unele singure ce vrei să faci, în smart TV-uri, în maşinile autonome şi nu numai, absolut peste tot. Să sperăm că nu vom apuca live scenariile fataliste din Terminator 2.

Şi dacă tot suntem parte în evoluţia inteligenţei artificiale, măcar s-o controlăm şi s-o folosim cât ne ajută fără consecinţe.

#Ford o foloseşte în industria de maşini la simulări 3D de maşini în jurul cărora inginerii se pot plimba ca să ia decizii de proiectare şi să le transfere în realitate. Tehnologia #HoloLens e făcută de Microsoft.

Acum, muncitorii din fabricile din lume au intrat într-un program de teste cu exoscheletul. Exoscheletul este un costum sumar care creează moment cinetic complementar când desfşori o activitate în fabrică. Adică mecanismele pe care le vedeţi în poză simt mişcările pe care le faceţi şi într-o milisecundă amplifică puterea braţelor ca să nu mai depui de la sine mult efort fizic. E ca şi cum te-ar împinge cineva de la spate ca să urci mai uşor un deal. #EksoVest depune 6.8 kg forţă de ajutor şi o poate purta orice angajat cu înălţimea între 1.52m şi 1.92m.

Cei care le fac spun că sunt foarte comfortabile şi că nici nu le simţi mecanismele. Vestele exoscheletice reduc oboseala fizică şi eventualele accidente de lucru. Unul dintre angajaţii Ford în uzină, care e în aceste programe de teste (Paul Collins), spune că de când poartă vesta nu-l mai doare spatele şi nu mai e atât de obosit când ajunge acasă. Poate să se joace şi cu nepoţii. Serios?! Şi nepoţii pot să ude şi canapeaua că dl. Collins îşi pune exoscheletul şi o spală?

VIDEO

Autor Alexandru Banu